Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Danube Protector 19”, exercițiu naval de instruire a militarilor români, în Delta Dunării

ro

29 Oct, 2019 17:48 475 Marime text
Navele Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” și două nave din subordinea Bazei Logistice Navale „Pontica” sunt protagonistele exercițiului naval desfășurat, în perioada 27- 31 octombrie, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, intitulat „Danube Protector 19”. 
 
Echipajele navelor militare fluviale desfășoară acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicații fluviale în zona de responsabilitate și execută trageri cu muniție de luptă, iar corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” execută activități de asigurare a raionului de tragere, cu cercetarea pozițiilor obiectivelor de interes din proximitatea platformelor petroliere maritime.
 
Specialiștii de la Direcția Hidrografică Maritimă, Centrul 39 Scafandri și de la  Centrul de Mentenanță al Forțelor Navale sunt dislocați în raion, pentru a furniza informațiile necesare și sprijinul logistic.
 
Exercițiul „Danube Protector 19” este organizat de Comandamentul Flotilei Fluviale și are rolul de a consolida nivelul de pregătire și de instruire al militarilor, pentru a fi capabili să execute misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii