Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:30 10 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române, prezente la Exercițiul naval pakistanez „Aman 23” (GALERIE FOTO)

ro

17 Feb, 2023 14:49 879 Marime text
sursa foto: Forțele Navale RomâneForțele Navale Române au fost prezente, în calitate de observator, la cea de-a VIII-a ediție a Exercițiului multinațional „Aman 23”, organizat de Forțele Navale Pakistaneze, în perioada 10-14 februarie, în Marea Arabiei și portul Karachi din Pakistan.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, cei doi ofițeri care au reprezentat țara noastră la unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale din regiunea Oceanului Indian au fost comandorul Ciprian Mandachi, șeful oficiului Instruire și doctrină al Satului Major al Forțelor Navale, și comandorul Marian Ioan, șeful de Stat Major al Comandamentului Flotei.

La Exercițiul „Aman 23” au fost prezente 50 de țări, cu zeci de nave și aeronave de luptă, forțe pentru operațiuni speciale, pușcași marini și un număr mare de observatori străini. Obiectivele principale ale exercițiului au fost dezvoltarea cooperării dintre navale participante pentru a contracara provocările actuale de securitate maritimă, precum și îmbunătățirea interoperabilității dintre marinele regionale și partenere la diferite niveluri de dezvoltate tehnologică.

„În paralel cu „Aman 23”, marina pakistaneză a organizat prima expoziție și conferință maritimă internațională din Pakistan, în cadrul căreia a fost prezentat potențialul sectorului maritim al Pakistanului, atrăgând atenția asupra contribuției pe care industria maritimă ar putea să o aducă la dezvoltarea economiei.
Exercițiul a cuprins două faze, una în portul Karachi, în perioada 10-12 februarie, și una pe mare între 13 și 14 februarie, în cadrul căreia au fost exersate proceduri împotriva amenințărilor convenționale și neconvenționale. Deviza Exercițiului „Aman 23” este „Împreună pentru pace”, iar acesta joacă un rol important pentru formarea unei strategii comune a marinelor participante, pentru a dezvolta o abordare unitară a asigurării securității maritime regionale“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii