Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Danezii vor realiza un studiu cu ANSVSA referitor la modul în care s-a răspândit pesta porcină africană în România

ro

08 Aug, 2018 00:00 2213 Marime text
Marţi, 7 august, a avut loc o întâlnire între conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu dr. Sten Mortensen, directorul Administraţiei Veterinare şi Alimentare din cadrul Ministerului Mediului şi Alimentaţiei din Danemarca. Tema întâlnirii, care s-a desfăşurat la sediul ANSVSA, a fost răspândirea pestei porcine africane în România.
 
Specialistul danez a fost invitat de către preşedintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, în urma discuţiilor despre evoluţia pestei porcine africane în Europa, purtate cu prilejul întâlnirii şefilor serviciilor veterinare care a avut loc la Bruxelles, în intervalul 10 - 11 iulie.
 
Dr. Sten Mortensen este un reputat epidemiolog şi, în calitate de şef al Departamentului de Sănătate Animală, a gestionat controlul şi eradicarea focarelor de boli ale animalelor care au afectat Danemarca începând cu anul 2002.
 
În urma discuţiilor, s-a hotărât realizarea, în colaborare, a unui studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi cele mai bune soluţii de prevenire a pătrunderii virusului în efectivele sănătoase de porci.
 
De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în ţara noastră, specialiştii ANSVSA sunt în permanent contact şi se consultă cu epidemiologi europeni, cu experienţă în controlul şi eradicarea acestei boli.
 
Experţi ai Comisiei Europene au fost prezenţi, la începutul lunii iulie, la Tulcea pentru a evalua situaţia şi a sprijini autorităţile române în gestionarea focarelor acestei boli. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii