Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:12 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creșele constănțene de stat s-au redeschis de azi. Câți copii vor frecventa unitățile pe perioada verii

ro

29 Jun, 2020 16:46 1206 Marime text

•    Emil Mereuță, directorul SPAS Constanța a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că în luna august, dacă rămâne în vigoare cadrul legislativ actual, creșele nu se vor închide

Din 500 de copii, câți figurau înscriși la creșele constănțene de stat, înainte de pandemie, doar 300 vor frecventa creșele în această vară. Informația a fost furnizată cotidianului ZIUA de Constanța de către Emil Mereuță, directorul general al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.
Potrivit declarației directorului din primărie, înainte de izbucnirea epidemiei de Coronavirus în România, aproximativ 500 de copii figurau înscriși și frecventau creșele de stat din Constanța.
Cu noile prevederi în vigoare privind măsurile de protecție împotriva răspândirii infectării cu noul Coronavirus, aproximativ 300 de copilași vor frecventa creșele pe perioada verii.
Conform sursei citate, părinții micuților au fost contactați de reprezentanții creșelor și întrebați dacă vor frecventa copiii unitățile odată cu deschiderea lor oficială. În timp ce o parte din familii au optat pentru creșă, altele și-au exprimat refuzul cu privire la această posibilitate.
Cu toate acestea, pentru cererile depuse în vederea frecventării creșelor de către copii, s-a făcut un triaj care s-a bazat, în primul rând pe criteriul ca ambii părinți să aibă contracte de muncă viabile, în desfășurare.
Astfel, sunt circa 300 de copii ce vor veni la creșă pe perioada verii.

Sistem prin rotație, creșele - deschise și în august

Potrivit declarațiilor directorului Emil Mereuță, date fiind prevederile legale în vigoare, privind asigurarea distanței sociale minime, la ora actuală, creșele de stat pot susține prezența în siguranță a circa 200 de copii.
Cu toate acestea, a explicat directorul, toți copiii pentru care au fost aprobat cererile vor veni la creșă, urmând să se găsească un sistem prin rotație, așa încât să poată fi primiți toți, cu respectarea măsurilor.
Totodată, directorul SPAS Constanța a precizat că unitățile vor rămâne deschise pe toată perioada verii, inclusiv în luna august, spre deosebire de anii anteriori, când creșele erau închise în ultima lună de vară. Totuși, acesta a precizat că acestea vor rămâne deschise în contextul în care nu se va modifica legislația aflată în prezent  în vigoare, în sensul de a nu se reînchide iar, în funcție de cum va evolua epidemia de Coronavirus în România.
„Pentru a asigura spațiul necesar tuturor copiilor, cu respectarea măsurilor în vigoare, am închiriat un imobil, în zona Flămânda, care va funcționa în locul Creșei nr. 2, aceasta intrând în programul de reabilitare și mansardare. Spațiul va fi disponibil în cel mai scurt timp, pentru a putea veni astfel în sprijinul părinților“, a declarat Emil Mereuță pentru ZIUA de Constanța.


Sursa foto: Primăria Constanța

Citește și:
S-au redeschis creșele în Constanța. Ce reguli trebuie respectate la aceste unități (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii