Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vor arăta noile creșe din Constanța. Primăria face demersuri pentru demararea lucrărilor

ro

09 Sep, 2021 16:11 2012 Marime text


 
  • Primăria Constanța lucrează zi de zi pentru ca într-un timp cât mai scurt să fie demarate lucrările de construire a unor noi creșe.

Prin Compania Națională de Investiții (CNI), cu fonduri de la bugetul local ori cu bani europeni, Primăria încearcă să valorifice orice sursă și resursă pentru a mai reduce din deficitul întregistrat la Constanța pe acest sector. 
 
Având în vedere că CNI a aprobat finanțarea construirii la Constanța a două creșe - una mare și una mică, în ședința extraordinară a Consiliului Local de miercuri a fost aprobată transmiterea în folosință gratuită a unui teren în suprafață de 3.124 mp Direcției Generală de Asistență Socială Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Acolo urmează să fie construită creșa mare, care va avea 110 locuri, iar creșa mică, de 40 de locuri, va fi ridicată în locul fostei cantine sociale din cartierul Palazu Mare, pe strada Tineretului. 
 
Astăzi au fost demarate procedurile pentru realizarea studiilor de specialitate și în momentul în care acestea vor fi gata, municipalitatea le va preda împreună cu terenurile aferente către Compania Națională de Investiții, care va face toate demersurile pentru edificarea clădirilor. Dacă toate procedurile vor decurge fără probleme, la începutul anului viitor ar putea fi pusă piatra de temelie a noilor creșe. 
 
Clădirile vor avea, pe lângă sălile în care cei mici vor face primii pași în viața socială, spații verzi generoase, locuri de joacă, săli de mese și bucătării proprii în care vor fi pregătite zi de zi meniuri bio delicioase pentru pitici. 
 
„Demersurile Primăriei nu se opresc aici. În tot acest timp, municipalitatea caută spații pe care să le închirieze și în care să amenajeze noi creșe”, transmite Primăria.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii