Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între Poliţia Română şi statele europene. Peste zece persoane au fost aduse în ţară

ro

05 Oct, 2019 10:44 1495 Marime text
Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state europene, pentru aducerea în țară a 13 persoane urmărite internațional și au predat 9 urmăriți către statele ce aveau emise mandate europene de arestare pe numele acestora.
 
În perioada 30 septembrie – 4 octombrie a.c., polițiștii români au desfășurat activități specifice procedurilor de extrădare și predare în baza unui mandat european de arestare, îndeplinind misiuni de aducere în România a persoanelor urmărite din țări precum Marea Britanie (6 persoane), Germania (2), Spania (2), Cehia (1), Elveția (1) și Italia (1).
 
Cei în cauză erau fie condamnați definitiv de instanțele din România, fie căutați în baza unui mandat de arestare preventivă pentru comiterea unor infracțiuni de omor, tentativă de omor, evaziune fiscală, furt, infracțiuni rutiere, înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, vătămare corporală sau răzbunare pentru ajutorul dat justiției.
 
De asemenea, au fost predați, către partenerii străini, 9 urmăriți internațional de către Italia (4), Germania (3), Belgia (1) și Ungaria (1). Cei în cauză erau urmăriți internațional fiind bănuiți de comiterea unor fapte de furt, înșelăciune, constituirea unui grup infracțional organizat sau facilitarea intrării și șederii ilegale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii