Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:00 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS, dotate cu soft pentru detectarea agresiunilor

ro

18 Sep, 2020 17:27 678 Marime text
  • Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate de astăzi cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere

Pentru creșterea nivelului de siguranță în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS.

Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate de astăzi cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.). Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi  conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.


Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța: „Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”.

Bogdan Niță – directorul CT BUS: „Este vorba de un proiect  aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la  o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”.


Sistemul performant  din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte.
 

Marius Miroslav – reprezentantul firmei producătoare: „Sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează practic orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.


Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire dar și evenimente importante din oraș, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii