Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă controalele în zonele aglomerate din județul Constanța. Aproape 400 de sancțiuni pentru nereguli descoperite la societăți comerciale

ro

22 Aug, 2020 11:09 1158 Marime text
  • Autoritățile au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.
 
Peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.
 

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 395 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 130.000 de lei, dintre care 108 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 66 la H.G. 553/2020, 1 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 14 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 24 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 176 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la O.U.G. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

 
Totodată, în stațiunea Costinești, polițiștii au identificat o societate comercială care nu respecta măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, administratorul fiind sancționat cu 10.000 de lei.
 
În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 12 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 64 de deficienţe, fiind aplicate 64 de sancțiuni (50 de avertismente şi 14 amenzi), în valoare totală de 36.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.
 
Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.
 

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!”, transmite IPJ Constanța.

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii