Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii îşi strigă nemulţumirile în stradă! A patra zi de proteste la Constanţa (galerie foto+video)

ro

07 Nov, 2015 00:00 3158 Marime text
 
Pentru a patra seară consecutiv, în jur de 5.000 de constănţeni au ieşit pe bulevardele din centrul Constanței, fiind vorba de cel mai mare număr de protestatari comparativ cu cel înregistrat în serile trecute.
 
Oamenii s-au strâns, ca și în celelalte trei seri precedente, la Harta din parcul Primăriei și în dreptul Prefecturii. Manifestanții au păstrat un minut de reculegere și au rostit o rugăciune în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa în club Colectiv din Bucureşti.
 
Constănțeni de toate vârstele au cerut, din nou, schimbarea radicală a clasei politice, precum și numirea unui guvern apolitic și tehnocrat. Cei prezenţi la protest au declarat că nu vor pleca în marş, ci vor rămâne în dreptul Prefecturii. „Nu trebuie să ne dispersăm”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, un protestatar. Se striga în cor: „Nu plecăm! Nu plecăm!”. Însă, ulterior, majoritatea participanților a plecat în marș, pe un traseu stabilit, spre Casa de Cultură.
 
S-au scandat „Dacă vă pasă ieşiţi din casă", „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", „Colectiv, colectiv", „CNA, demisia", „Afară, afară, cu mafia din țară!",
„Corupția ucide". Pe pancarde erau scrise mesaje precum „Bunicii la război, părinții la revoluție, acum e rândul nostru", „Bani pentru educație și sănătate", „Salariul minim să fie majorat". Protestatarii au fost însoţiţi de jandarmi şi echipaje ale Poliţiei Rutiere, manifestul lor continuând până târziu în noapte.


Aseară, au protestat şi locuitorii oraşului Cernavodă. Aceştia s-au adunat în piaţa Primăriei, unde au aprins lumânări în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa în club Colectiv. Cei prezenţi aveau pancarde cu mesaje: „Nu ne cumpăraţi cu două demisii!”, „Cernavoda spune DA! Ucideţi corupţia!”. Tot aseară, au fost proteste şi pe străzile din Medgidia şi Tulcea. De asemenea, ample proteste au avut loc în toată ţara.

Citeşte şi 
Străzile Constanţei au fost luate cu asalt de proteste (galerie foto + video)
 
 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii