Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii din Peninsulă, nemulţumiţi de ritmul lucrărilor de reabilitare (galerie foto)

ro

01 Oct, 2014 00:00 2093 Marime text
Zona Peninsulară a municipiului Constanţa se află, încă de anul trecut, într-un amplu proces de reabilitare. Pe mai multe străzi, se efectuează lucrări la pavajul de granit, la canalizare, terasament şi dale de beton. Altfel spus, se înlocuiesc conductele vechi de apă, reţeaua de fibră optică este montată subteran, străzile sunt pavate cu dale de granit, trotuarele sunt desfiinţate. De asemenea, se amplasează mobilier urban şi corpuri de iluminat similare celor din perioada interbelică. Până la jumătatea lunii iulie, s-a circulat în regim de şantier, în ambele sensuri, iar şoferii au fost vigilenţi.
 
Astfel, pentru cele mai ample lucrări de tramă stradală din Constanţa a fost alocată suma de aproximativ 48 de milioane de euro. Prin reabilitarea celor 21 de străzi din Peninsulă se urmăreşte a fi recreată atmosfera începutului de secol XX. Lucrările sunt avansate, însă mai sunt multe de făcut, mai ales că, pe parcurs, lucrările s-au oprit, au continuat şi s-au oprit din nou.
 
De altfel, un cititor ZIUA de Constanţa a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că lucrările de pe strada Nicolae Titulescu au fost oprite. Constănţeanul susţine că peisajul din zonă este „halucinant: gunoaie, gropi, pericolul de a te alege cu capul spart“ şi că „turiştii, mulţi dintre ei străini, se încăpăţânează totuşi să se aventureze prin acest colţ de lume abandonat de administraţia Mazăre“. Mesajul cititorului a fost însoţit şi de patru poze, care să dovedească cele afirmate.
 
Pe strada Nicolae Titulescu, firma ABC Val efectuează lucrări la pavajul de granit. Contactat telefonic, directorul general adjunct al societăţii, Iliuţă Cioroiu, a declarat: „Lucrările nu sunt oprite. Acestea se vor încheia, conform contractului, în luna februarie 2015“.
 
Menţionăm că pe strada respectivă, care măsoară 857 de metri, se află câteva clădiri de patrimoniu, precum Casa cu lei, Hotelul Intim şi Bazilica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii