Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sfârșit a fost semnat contractul pentru reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării din Constanța (DOCUMENT)

ro

09 Jun, 2023 13:03 1470 Marime text

  • Primăria Constanța a atribuit contractul privind servicii de proiectare PAC, POE+DDE+CS, verificare proiecte, asistență tehnică și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării
  • Licitația a fost demarată încă din luna octombrie 2022
  • Contractul a revenit asocierii de firme Almma Contractors Group SRL – Tera Design Studio cu următorii subcontractori: ABC Val SRL, Total Design Studio SRL, Tiab SA și Electra Smart GSM SRL
  • Valoarea totală a contractului este de 14.684.198 de lei fără TVA, adică 17.474.195,62 lei cu TVA
  • Obiectivul proiectului este reconversia și refuncționalizarea prin lucrări specifice a suprafeței Parcului Gării, situat în municipiul Constanța, și transformarea ei în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate
 


Primăria Constanța a atribuit contractul privind servicii de proiectare PAC, POE+DDE+CS, verificare proiecte, asistență tehnică și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării".

Licitația a fost demarată încă din luna octombrie 2022.

Contractul a revenit asocierii de firme Almma Contractors Group SRL – Tera Design Studio cu următorii subcontractori: ABC Val SRL, Total Design Studio SRL, Tiab SA și Electra Smart GSM SRL.

Valoarea totală a contractului este de 14.684.198 de lei fără TVA, adică 17.474.195,62 lei cu TVA.

Prin investiție se urmărește creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calității spațiului public urban.

Obiectivul proiectului este reconversia și refuncționalizarea prin lucrări specifice a suprafeței Parcului Gării, situat în municipiul Constanța, și transformarea ei în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.
 
Pentru valorificarea potențialului turistic și pentru comunitatea locală a zonei adiacente parcului Gării, sunt necesare investiții în infrastructura peisagistică a acestei zone.

Despre firmele câștigătoare

Almma Contractors Group SRL este o firmă cu sediul în Constanța, înființată în 2017, care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Administrator și unic asociat este Lucian Alexandru Stamate.
Potrivit www.termene.ro, în anul 2022, societatea a avut o cifră de afaceri de 21.561.500 de lei, un profit net de 3.264.611 lei și 21 de angajați.

Tera Design Studio SRL a fost înființată în anul 2017 și are sediul social în satul Dudu, din județul Ilfov.
Asociați și administratori sunt Andrada Eftimie și Maria Tamara Roseti. Potrivit www.termene.ro, în anul 2022, a avut o cifră de afaceri de 2.301.305 lei, un profit net de 1.457.720 de lei și patru angajați.

ABC VAL SRL are sediul social în municipiul Constanţa, Mamaia, și are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţialeׅ“. Firma este controlată de Costea Vasile, cu 99,95% din capitalul social, și Stamate Melania, cu 0,05 % din capitalul social.În 2021, firma a raportat 92 de salariați, la o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o pierdere de 3,8 milioane lei, potrivit www.termene.ro.

Total Design Studio SRL are sediul social în București și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 8130 - Activități de întreținere peisagistică . Cifra de afaceri a fost de 1.102.195 în anul 2022, cu un profit de 90.268 lei la un singur angajat, potrivit www.termene.ro. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 11,58%.
Asociați și administratori sunt : Ștefan Manea și Daniel-Ștefan Iordache. Manea mai figurează asociat și administrator și în Go Life Medical Concept SRL cu sediul tot în Capitală.

TIAB SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în București, Sectorul 1, strada Pictor Arthur Verona, nr. 17, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de instalații electrice. Societatea este controlată de compania bucureșteană Vinci Energies SRL, la rândul său deținută integral de compania franceză Vinci Energies. 8,26% din companie revine unei Liste de Acționari, iar firma îi are ca administratori pe Eric Philippe Devigne, Henri Seraphin Joseph Pasquier și Liviu Vasile Florea, în timp ce Dana Roxana Andrei este director, iar auditor este societatea KPMG Audit. În 2021, TIAB SA a declarat 748 de angajați, profit peste 15,59 de milioane de lei și cifra de afaceri aproape 265 de milioane de lei, toate valorile fiind în scădere față de anul precedent. Potrivit Confidas.ro, compania TIAB SA a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 141.584.828,73 de lei.
 
Electra Smart GSM a fost înființată în 2015 și are sediul social în Medgidia, pe strada Poporului nr. 64A. Obiectul de activitate este reprezentat de „lucrări de instalații electrice“, iar acțiunile sunt împărțite între Florin Pană (90%) și Florinela Pană (10%), primul fiind, totodată, și administratorul firmei. Potrivit www.termene.ro, în 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 2.171.879 lei, cu un profit de 897.679 lei la un număr de 4 angajați în anul 2022. Potrivit Confidas.ro, compania Electra Smart GSM SRL a încheiat 478 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 2.899.079,99 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Documentația pentru reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării din Constanța va realizată de Tera Design Studio SRL


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii