Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:59 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Cum arată zona CET în urma lucrărilor edilitare desfășurate (galerie foto)

ro

04 May, 2020 10:30 1418 Marime text

În urma lucrărilor edilitare desfășurate de Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, zona CET a devenit de nerecunoscut.

Șantierul imens s-a transformat într-un spațiu public urban orientat către comunitate. Cele trei luni de intervenții asupra domeniului public s-au materializat în 8542 de metri pătrați de carosabil asfaltat, 674 de metri pătrați de trotuare reabilitate și 172 de noi locuri de parcare. Pe aleea Egretei, carosabilul a fost extins și recondiționat iar infrastructura trotuarelor a fost modernizată. Au fost realizate noi locuri de parcare pe terenul eliberat de garaje în parcările amenajate:

- în zona centrului comercial;
- în dreptul blocului C3;
- în dreptul blocului C4;
- în spațiul delimitat de blocurile AV1, C4, C2.


Paralel, pentru creșterea eficienței utilizării spațiului public urban, au fost resistematizate parcările situate pe aleea Egretei:

- între blocurile AV7, AV6, AV5, AV4;
- în spațiul delimitat de blocurile AV1, C4, C2;
- pe terenul cuprins între blocurile C1 și C2;
- între blocurile AV21 - AV22.


Lucrările de modernizare a carosabilului au cuprins și aleile de acces către blocuri, trama stradală fiind reamenajată. Pe aleea Albatrosului, spațiul public urban a fost reorganizat prin recondiționarea carosabilului și noi locuri de parcare au fost date în folosință, în urma demolării garajelor, în zona blocului G3A.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii