Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Acțiuni de dezinsecție în spațiile verzi dintre blocuri

ro

21 Apr, 2020 14:57 1458 Marime text
După ce săptămâna trecută echipele care asigură desinsecția au trecut prin parcuri, scuaruri și promenade, astăzi acțiunile au fost reluate în spațiile verzi dintre blocuri.
 
Temperaturile ridicate favorizează apariția insectelor și tocmai de aceea Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta să împrăștie substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
 
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și  circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsuri de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.
 
Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. 
 
De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au  obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar -  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii