Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Acțiuni de control în vederea diminuării muncii nedeclarate, în domeniul construcțiilor

ro

18 Jun, 2021 15:15 726 Marime text
  • În perioada 09-18 iunie s-a desfășurat „Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la angajatorii  care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor”.
Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2021, s-a impus intensificarea acțiunilor de control în vederea diminuării muncii nedeclarate.

Astfel, în perioada 09-18 iunie s-a desfășurat” Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la angajatorii  care își desfășoară activitatea în domeniul CONSTRUCȚIILOR”.

În data de 18.06.2021 o delegatie a Inspectiei Muncii condusă de Inspectorul General de Stat Dantes Nicolae Bratu, formată din specialiști  din domeniul relațiilor de muncă si securității și sănătății în muncă a participat la o întâlnire cu reprezentați ai dezvoltatorilor și antreprenorilor din domeniul Construcțiilor care activeaza pe raza județului Constanța. 

Discuțiile s-au axat pe problemele cu care se confruntă angajatorii și angajații din acest domeniu de activitate. S-au făcut propuneri de modificare a legislației muncii în ceea ce privește relația angajator-angajat, munca fără forme legale și  submunca,  obligațiile și responsabilizarea  salariaților,  salariul minim pe economie și siguranța și  securitatea lucrătorilor, potrivit ITM Constanța.


Acțiunile de control au avut caracter  inopinat și  au urmărit modul în care angajatorii din domeniul construcților,  respectă prevederile legale in ceea ce perivește securitatea și sănătatea salariaților , identificarea și combata cazurilor de muncă nedeclarată,  modul în care se respectă  timpul de muncă și de odihnă, repausul săptămânal cât și indeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioarel.
 
Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă, au verificat un număr de 58 agenți economici  din care 13 au fost sancționați. Au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 283.300 și 3 avertismente.In urma controalelor efectuate au fost depistate 14 persoane fără forme legale de angajare la 7 angajatori.
 
Inspectorii de muncă din cadrul serviciului S.S.M. au verificat un număr de 17 angajatori, au dispus un numar de 69 masuri de remediere a neconformitatilor constatate, au aplicat 7 amenzi contravenționale in valoare de 28.000 lei și 52 avertismente. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii