Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii USR Constanța au solicitat demisia City Managerului Municipiului Constanța, Felicia Ovanesian

ro

02 Oct, 2021 16:11 2128 Marime text
 
  • Consilierii USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
  • Felicia Ovanesian este acuzată că refuză să publice rapoartele de activitate ale managerului Spitalului ed Boli Infecțioase Constanța
 
Consilierii USR Constanța au postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care solicită demisia Feliciei Ovanesian din funcția de City Manager al Municipiului Constanța. În plus, USR Constanța solicită public punerea la dispoziția consilierilor a rapoartelor de evaluare și activitate a managerului Spitalului de Boli Infecțioase.
 

„Solicităm demisia City Managerului Municipiului Constanța.
Consilierii USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Din păcate s-au lovit de un zid denumit Felicia Ovanesian.
In data de 27.05.2021 a fost aprobată componența Comisiei de evaluare anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, președinte fiind numită doamna Felicia Ovanesian.
Documentele solicitate se aflau în biroului dumneai și a refuzat să le pună la dispoziția consilierilor locali.
Conform codului administrativ, aleșii locali au acces la orice informație de interes public (art 218, pct 1).
Mai mult decât atât, Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea Consiliului Local Constanța, nu a vreunui funcționar din cadrul Primăriei Constanța.
Solicităm demisia de urgență a City Managerului Municipiului Constanța și punerea la dispoziția consilierilor a rapoartelor de evaluare și activitate a managerului Spitalului de Boli Infecțioase“ – este mesajul transmis de USR Constanța.

 
Cu o zi înainte,chiar după tragedia de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, USR Constanța a transmis condoleanțșe familiilor victimelor din incendiu și au punctat că este mare nevoie de investiții în sistemul sanitar din România.
 

„Înainte de orice, transmitem condoleanțe familiilor îndoliate și tărie celor care au avut de suferit în tragicul eveniment.
De-a lungul timpului USR PLUS a cerut, în repetate rânduri, demiterea echipei de management pentru lipsă de transparență, comunicare îndoielnică și management neperformant.
La debutul pandemiei deputatul nostru, Stelian Ion, a solicitat public demisia managerului.
Spitalul s-a confruntat cu grave lipsuri în timpul primului val pandemic.
Nu dorim să legăm evenimentul de azi de performanța conducerii și așteptăm rezultatele organelor de anchetă.
Consilierii USR PLUS au prioritizat mereu solicitările pe partea de cheltuieli de sănătate și tot ce a sosit în Consiliul Local a fost aprobat. Nu cunoaștem măsură în care diverse solicitări au fost sau nu sortate, au fost sau nu prioritizate, înainte ca acestea să ajungă la Consiliul Local.


Considerăm că orice investiție în sistemul de sănătate, mai ales în contextul în care ne regăsim, trebuie prioritizată din fondurile financiare aflate la dispoziție în regim de urgență și nu să așteptăm implementarea unor diverse proiecte care pot trena o periodă mai îndelungată, ca principiu general“ – se arată în mesajul USR Constanța.

UPDATE:

Contactat telefonic, Dumitru Caragheorghe, președintele USR PLUS Constanța a declarat că este vorba despre o blocare a accesului consilierilor la documente oficiale la care au dreptul de acces conform consiliului administrativ.

„Cred că comunicatul spune tot. Nu știu ce am putea să adăugăm. Este o blocare a accesului consilierilor la documente oficiale la care au dreptul de acces conform consiliului administrativ“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Dumitru Caragheorghe, președintele USR PLUS Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii