Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Consiliului Concurenţei, runde de întâlniri cu administraţia locală şi afaceriştii, la Constanţa (galerie foto)

ro

23 Sep, 2016 00:00 971 Marime text
Conducerea Consiliului Concurenţei se va afla la Constanţa în perioada 22-23 septembrie, pentru a se întâlni atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri şi a afla problemele cu care se confruntă aceştia pe plan local. Astfel, ieri, la ora 16.00, sala „Remus Opreanu” a găzduit conferinţa dedicată mediului de afaceri regional, organizată cu sprijinul Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, al Consiliului Judeţean Constanta, al Primăriei municipiului Constanţa şi al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa. La eveniment au fost prezenţi Bogdan Marius Chiriţoiu - preşedintele Consiliului Concurenţei, Otilian Neagoe - vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Lazio Gyerko consilierul de concurenţă. Din partea CCINA a fost prezent directorul Dănuţ Juganaru. De asemenea, şi primarul Consţantei, Decebal Făgădău, a fost prezent la eveniment.
 
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că doreşte să facă cunoscută legislaţia instituţiei pe care o conduce, mai exact, modul în care să se prezinte şi să îşi desfăşoare acţiunile activanţii din mediul de afaceri. „Este mai greu pentru companiile mici şi medii să aibă acces la consultanţă juridică care să le permită să evite încălcările neintenţionate ale legislaţiei de concurenţă. Legea prevede sancţiuni foarte mari, fiind un pericol pentru firmele mai mici care activează în judeţele din ţară, care nu au bani să angajeze case de avocatură. Încercăm să suplinim acest deficit de informare al mediului de afaceri”, a spus Chiriţoiu.
 
La rândul său, Adrian Nicolaescu, prefectul judeţului Constanţa, a ţinut să precizeze că judeţul Constanţa tinde spre o dezvoltare economică. „Suntem un judeţ cu o economie care începe să fie dinamică. Deja sunt semnale pozitive, agenţii economici se înfiinţează, se dezvoltă, avem posibilităţi, potenţial de dezvoltare şi în prezent, şi în următorii ani. Avem nevoie de sprijinul Consiliul Concurenţei, astfel încât să fie cunoscută legislaţia, oamenii să cunoască ce drepturi au, ce obligaţii au, astfel ca noi, ca stat european, să nu încălcăm legislaţia Consiliului Concurenţei. Acum este vorba şi de a sprijini investiţiile în teritoriu, acest lucru însemnând locuri de muncă, dezvoltare economică şi avantaje. Este nevoie să cunoaştem unde ne putem dezvolta. În judeţul Constanţa avem zone libere, este nevoie să clarificăm mai multe lucruri în acest domeniu”, a subliniat prefectul judeţului Constanţa.
 
Azi, 23 septembrie, începând cu ora 9.00, la sediul Consiliul Judeţean Constanţa, sala „Remus Opreanu“, va avea loc seminarul cu autorităţile locale, în cadrul căruia vor fi prezentate tipurile de ajutoare de stat care pot fi acordate, legalitatea actelor administrative care instituie măsuri de ajutor de stat, precum şi cele mai bune practici în acest domeniu. De asemenea, se vor prezenta mijloacele de identificare, de către autorităţile contractante, a înţelegerilor anticoncurenţiale între companiile participante la licitaţiile publice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii