Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colidiuc, la judecată cu IPJ Constanţa, din cauza lui Zaheu

ro

04 Oct, 2010 02:59 1512 Marime text

Comisarul-şef Dorin Gheorghe Colidiuc, ofiţer specialist I în cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa, a acţionat în judecată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, pe care de altfel l-a condus pentru o bună perioadă de timp. Pe lângă acest proces, Colidiuc se mai judecă şi cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru recuperarea postului de adjunct.

Acest ultim dosar în care figurează fostul adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, comisarul-şef Dorin Gheorghe Colidiuc, a fost înregistrat, pe data de 27 septembrie, pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa, cu numărul unic 12268/118/2010. Obiectul dosarului îl reprezintă „anulare act administrativ", Colidiuc fiind reclamatul iar IPJ Constanţa pârât. Prima înfăţişare în acest proces a fost fixată pe data de 24 februarie 2011, dată la care magistraţii Tribunalului Constanţa vor analiza dosarul. Comisarul-şef Dorin Gheorghe Colidiuc ne-a declarat că a acţionat în judecată IPJ Constanţa din cauza comisarului-şef Aurelian Zaheu, fostul comandat al inspectoratului. Mai exact, Colidiuc cere anularea unui referat întocmit de Zaheu în luna februarie. Fostul şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, care în prezent face parte din Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) Filiala Constanţa, s-a arătat nemulţumit de atitudinea subordonatului său care a refuzat să se deplaseze în municipiul Mangalia pentru a coordona una dintre echipele inspectoratului care efectua cercetări în cazul unui jaf armat de la o casă de pariuri. Din data de 24 iunie, comisarul-şef Dorin Colidiuc nu a mai deţinut funcţia de adjunct al IPJ Constanţa ca urmare a refuzului Ministerul Administraţiei şi Internelor de a-i accepta contestaţia depusă. La scurt timp, Colidiuc a atacat la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa decizia şefilor, cerând instanţei nu doar anularea ordinului de demitere, dar în primul rând, suspendarea efectelor acestuia, până la soluţionarea în instanţă a litigiului.

Scaun gol

Din nefericire pentru el, judecătorii Curţii de Apel i-au respins cererea. Ca urmare acestui fapt, Dorin Gheorghe Colidiuc a atacat decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, termenul de judecată fiind fixat pentru data de 21 octombrie. Peste câteva zile, mai exact pe data de 6 octombrie, magistraţii Curţii de Apel vor analiza cererea fostului adjunct de anulare a ordinului de demitere. În altă ordine de idei precizăm că şi în acest moment funcţia lui Colidiuc este vacantă, cu toate că, zilele trecute, la sediul IGPR, a avut loc concursul în vederea ocupării postului încă cei doi candidaţi, comisarii-şefi Ivan Anane, şeful Secţiei patru şi Nicolae Pescaru, comandantul Poliţiei Municipale Mangalia, nu au putut trece bariera notei şapte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii