Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

ro

04 Apr, 2024 17:52 658 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul Jean Bart Tulcea



 
  • Teatrul „Jean Bart” Tulcea va pune în scenă duminică, 7 aprilie 2024, cu începere de la ora 19:00, premiera spectacolului „Scrisoarea unei necunoscute”, în regia lui Vitalie Drucec, o monodramă a interpretată de Andra Colidiuc, după o scenografie de Adrian Suruceanu, concepția mișcării scenice fiind realizată de Oana Lavinia Pisaroglu. 

„Scrisoarea unei necunoscute” este titlul unei nuvele epistolare scrise de scriitorul austriac Stefan Zweig, a cărui operă poate fi caracterizată de un pesimism resemnat și de un dramatism melancolic. Scrisă în 1922, lucrarea este publicată și la noi în țară în anul 1929, fiind una din operele definitorii pentru stilul introspectiv al scriitorului, care aici își dovedește capacitatea de a transpune în plan literar observații psihologice de mare finețe.
 
Protagonista nuvelei este o femeie care îi scrie scrisori unui scriitor faimos de care fusese îndrăgostită toată viața, fără ca acesta să îi fi remarcat cumva persoana.
 
Este o poveste dramatică, despre o dragoste neîmpărtășită, dar păstrată cu sfințenie și sacrificii umane necondiționate și, privită astfel „Scrisoarea unei necunoscute” poate fi considerată o confesiune narativă despre puterea iubirii, despre perisabilitatea memoriei și despre însingurare.
 
Citește și
Ziua Greciei, celebrată la Teatrul Jean Bart din Tulcea 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii