Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Constantin Brătescu a îmbrăcat haine de sărbătoare (galerie foto)

ro

21 May, 2011 02:53 2819 Marime text
06_zilele_liceului_pedagogic.jpgTimp de o săptămână, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu - şcoală europeană, au marcat Zilele Colegiului, organizând diverse manifestări didactice şi culturale.

Diverse concursuri, ateliere de lucru, parada costumelor din materiale reciclabile, expoziţie culinară, expoziţii de artă, întreceri sportive, lansări de carte şi reviste sunt câteva dintre manifestările care au avut loc la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu. Astfel, elevii din clasele IX - XI au participat la concursul pe echipe din domeniile informatica şi TIC, „Next DIGI Generation". Elevii din clasele a VI-a şi a XI-a au pregătit prezentări în PowerPoint şi filmuleţe pentru atelierul de lucru „Gândiţi fizica". O altă activitate care i-a încânta pe elevi a fost parada costumelor din materiale reciclabile „Carnavalul personajelor din poveşti". Printre activităţile desfăşurat sub egida „Proiecte europene într-o Şcoală Europeană" s-a mai numărat „Black Sea Open"- concurs naţional de dezbateri organizat de Clubul de dezbateri, oratorie şi retorică „Socrates", la care au participat cluburi de dezbateri din Bucureşti, Timişoara, Vâlcea, Cluj, Ploieşti şi Constanţa. Ajutaţi de părinţi, elevii din clasele a V-a şi a VI-a au pregătit diverse dulciuri sau feluri de mâncare din bucătăria europeană, pe care le-au vândut în cadrul expoziţiei culinare „Je suis gourmand, je suis gourmet". Banii câştigaţi în urma vânzării vor fi donaţi colegiului.

„Am făcut 100 de cornuleţe şi le-am vândut pe toate. Am câştigat 150 de lei. Toţi banii câştigaţi de colegii mei vor fi donaţi colegiului pentru a cumpăra calculatoare", ne-a povestit Cătălina, elevă în clasa a VI-a. Ziua de vineri s-a încheiat cu spectacolul aniversar „Farmecul muzicii", la care au fost invitaţi şi părinţii. „Suntem mândri că unitatea noastră şcolară este Şcoală europeană, iar acest lucru ne obligă să fim cei mai buni", Anamaria Ciobotaru, directorul colegiului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii