Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM Constanța pregătește lucrări de modernizare în Portul Constanța. Iată ce modificări vor fi! (documente)

ro

15 Dec, 2018 00:00 1643 Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Marine SA Constanța organizează mai multe licitații pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la mai multe clădiri sau conducte din cadrul portului. Astfel, conform licitatiapublica.ro, o primă licitație este cea pentru modernizarea conductei de alimentare apă DN200 mm zona liberă - dana 119 - Poliție Port. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 19 decembrie, iar valoarea estimată a achiziției este de 6.000 de lei.
 
Conductele de apă din Portul Constanța au fost realizate, în mare parte, în perioada 1960-1970. Din cauza condițiilor deosebite - mediu coroziv, umpluturi eterogene de pământ, tasări -, conductele au suferit un proces accelerat de uzură. Conducta de alimentare cu apă ce necesită reparații este din oțel. Se dorește înlocuirea conductei, pe o lungime de aproximativ 250 de metri liniari, dar se vor înlocui și toate armaturile din căminele de pe traseu.
 
O altă licitație este legată de realizarea unui colector pluvial în zona Poarta 10 - Scaner - Stația de betoane. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 19 decembrie, valoarea estimată fiind de 8.000 de lei. Sistemul pluvial al Portului Constanța este alcătuit din rețele care preiau gravitațional apa pluvială de pe platformă portuară prin grătare, rigole deschise sau închise, cu deversare în acvatoriul portuar. Rețeaua de canalizare prevede 3 zone delimitate ale sistemului de canalizare, respectiv Portul vechi și Portul Nou din cadrul Portului Constanța Nord și Incinta Sud a Portului Constanța Sud. În zona Poarta 10 - Scaner - Stația de Betoane, CN APM nu deține un sistem de preluare a apelor pluviale, astfel încât, în urma precipitațiilor, în această zonă se colectează un volum foarte mare de apă care îngreunează activitatea operatorilor din zonă și afectează mărfurile depozitate.
 
Pentru ultima licitație, termenul-limită este tot la 19 decembrie, valoarea estimată fiind de 40.000 de lei. Contractul are ca obiect reabilitarea și modernizarea sistemului de colectare ape pluviale zona Port Nou. Sistemul de preluare a apelor pluviale din portul Constanța Nord este realizat din mai multe colectoare principale denumite P1-P21, care debușează în bazinele portuare și din colectare secundare ce preiau apele de pe platforme și le descarcă în colectoarele principale.
 
Achiziționarea serviciului de reabilitare și modernizare este necesară pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de preluare și colectare a apelor pluviale din Portul Constanța, realizate între anii 1975-1980, iar datorită dezvoltării Portului Constanța este necesară o reabilitare și modernizare a sistemului de preluare și colectare a apelor pluviale, astfel încât să răspundă nevoilor operatorilor portuari.
 
În secțiunea „Documente” puteți vizualiza anunțurile de participare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii