Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERT-RO atenţionează în legătură cu o campanie de tip scam ce vizează compania Dedeman

ro

02 Sep, 2021 16:58 1562 Marime text
  • Este vorba despre o tentativă de fraudă tip scam, metodă utilizată frecvent de atacatori. 
Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenţionează în legătură cu o campanie de tip scam ce vizează compania Dedeman.

„În ultimele zile, utilizatori din România au primit mesaje în care erau anunţaţi că au obţinut un premiu la 'Tombola' DEDEMAN.

Pentru detalii, aceştia erau invitaţi să acceseze un link care redirecţiona către o pagină de #phishing, unde urmau să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de câştig, anunță specialiștii CERT-RO”, pe pagina de Facebook. 

Este vorba despre o tentativă de fraudă tip #scam, metodă utilizată frecvent de atacatori (impersonarea unor branduri cu reputaţie.

Compania Dedeman a publicat miercuri pe pagina sa de Facebook un anunţ prin care atrăgea atenţia că nu organizează sondaje, concursuri online sau alte campanii promoţionale cu revendicare de premii.

„Acestea fac parte din atacuri de tip phishing sau alte forme de fraudare informatică.

De aceea, pentru siguranţa ta, îţi recomandăm să nu dai curs campaniilor sau mesajelor de acest tip primite pe e-mail, Facebook, WhatsApp sau alte reţele sociale şi să nu furnizezi date personale sau date de pe card.

Toate concursurile organizate de DEDEMAN vor fi anunţate prin canalele de comunicare oficiale (pagina www.facebook.com/dedeman.ro şi website-ul www.dedeman.ro)", spun reprezentanții Dedeman, pe pagina de Facebook. 
Sursă foto: Facebook.com / CERT-RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii