Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru înființarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

ro

08 Jan, 2022 15:20 1718 Marime text


Președintele României a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2021 privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică - DNSC, vineri, 7 ianuarie 2022. 

Potrivit legii, DNSC are responsabilităţi privind securitatea cibernetică a spaţiului cibernetic naţional civil, componentă a securităţii naţionale. Pentru acest proiect strategic, și-au adus contribuția 20 de insituții cheie. 

 

„Directoratul va fi un liant între administrația publică, mediul privat și cel academic, pentru crearea unei arhitecturi coerente și reziliente de securitate cibernetică la nivel național”, informează reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC). 



DNSC urmează să preia, în perioada următoare, personalul, infrastructura şi atribuţiile fostului CERT-RO. 

În cadrul actului normativ, este menționat faptul că instituţia „îndeplineşte atribuţiile de autoritate competentă de securitate cibernetică la nivel naţional pentru furnizorii de servicii de găzduire/hosting, de servicii tip cloud şi furnizorii de reţele de distribuţie de conţinut".


Sursa foto: Presidency.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii