Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Infotrafic Iată cum se circulă la această oră pe Autostrada A2 București-Constanța

ro

07 Apr, 2024 08:33 606 Marime text

 
  • Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cucirculaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteonefavorabile.
     
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cucirculaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteonefavorabile.
 
Este semnalată ceață, care scade vizibilitatea în trafic sub 100 de metri, pe autostrăzile A3 București-Brașov și A0 Centura București, carosabilul fiind umed.
 
De asemenea, vizibilitate aeste scăzută în trafic din cauza ceții sub 200 de metri, izolat sub 50 demetri, pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Maramureș, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Suceava și Vaslui.
 
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, fiind semnalate pe alocuri ploi ușoare, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.

Trebuie sa atragem atenția și pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că petimp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuier espectate şi alte reguli specifice:
- nu opriţi pe benzile de circulaţie şipe banda de urgenţă!
- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!


Citește și:
Atenție șoferi! Circulația este restricționată pe Autostrada A2 București - Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii