Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare stejar din Delta Dunării Fechet a inițiat demersurile prin care stejarul îngenuncheat de la Caraorman va fi declarat monument al naturii (FOTO)

ro

10 Sep, 2024 15:34 435 Marime text

 foto: Facebook/Ministerul Mediului - România

Ministrul Mircea Fechet a inițiat demersurile prin care Stejarul Îngenuncheat de la Caraorman va fi declarat monument al naturii.

MMAP și Asociația Mila 23 Ivan Patzaichin vor colabora pentru materializarea acestui proiect.
 

Ce se spune despre despre Stejarul Îngenuncheat? 

Despre Stejarul Îngenuncheat se spune că este cel mai mare stejar din Delta Dunării, cu o vârstă de peste 400 de ani și o circumferință de patru metri. Este „îngenuncheat” pentru că ramurile sale s-au întins până la nivelul solului, transmit reprezentanții Ministerului Mediului. 
foto: Facebook/Ministerul Mediului - România

Anunțul lui Mircea Fechet

„Punem bazele unui proiect pentru reabilitarea zonei din proximitatea stejarului, în concordanță cu principiile de protecție strictă ale pădurii Caraorman. Orice proiect nou are nevoie de acceptul comunității locale, astfel că oamenii de aici, care cunosc cel mai bine ce comori naturale au, vor fi implicați în procesul de decizie. Cu toții suntem datori să protejăm și să transmitem mai departe asemenea tezaure ale naturii”, a spus Mircea Fechet.

La eveniment au participat și reprezentanți de la Direcția Silvică Tulcea și ai comunității locale.

foto: Facebook/Ministerul Mediului - România
Pădurea Caraorman ocupă partea centrală a grindului Caraorman, din partea sudică a Brațului Sulina find o rezervație naturală strictă, declarată zonă de interes național din anul 2000. Aceasta se întinde pe o suprafață de 2250 hectare în partea central-nordică a Deltei, pe teritoriul nordic al satului Caraorman, comuna Crișan, județul Tulcea.

Aici se găsesc stejari, cu o înălțime de peste 30 de metri, frasini, plopi, specii de plante mediteraneene, inclusiv liane ce ating 25 de metri și alte plante.

Rezervația naturală Pădurea Caraorman este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO ca rezervație a biosferei, parte a Parcului Național Delta Dunării.



Citește și:

Ministerul MediuluiMircea Fechete prezent la inaugurarea traseului de turism ”Delta lui Ivan” (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii