Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce va conţine trusoul pentru mamele aflate în risc social. Proiectul, în dezbatere publică (document)

ro

06 Mar, 2020 00:00 1749 Marime text

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului „Acordarea de trusouri pentru nou-născuţi” - Măsura P2.2 „Precaritatea materială de bază - lipsa de trusouri pentru nou-născuţi”.
 
Propunerile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 13 martie 2020. Mamele cu dificultăţi financiare, dar şi cele fără acte de identitate sau cele minore vor beneficia de un pachet-trusou, ce conţine materiale destinate îngrijirii nou-născuţilor. Mamele vor primi trusoul cu zeci de produse până la cel mult trei luni de la naşterea copilului.
 
În categoria persoanelor aflate în risc social pot fi încadrate mamele cu venituri modeste, cele fără venituri, cele aflate în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, ale violenţelor domestice, persoane dependente etc.) sau mamele fără acte de identitate ori minore.
Componenţa orientativă a trusoului este: costum bebe bumbac 1-3 luni - patru bucăţi; costum bebe 3-6 luni bumbac - patru bucăţi; costum bebe 6-12 luni bumbac - patru bucăţi; costum de corp (body cu capse) 50-74 cm - patru bucăţi; şepci/bonete - o bucată; şosete copii sub un an - două perechi; scutece 80/75 bumbac - cinci bucăţi; prosop de baie - o bucată; cearşaf bumbac cu elastic 120/60 cm - două bucăţi; pătură bumbac dublu strat 80/80 cm -  o bucată; sac de dormit pentru vârsta de 0-6 luni cu arici lateral - o bucată; botoşei 0-3 luni - o pereche; botoşei 3-6 luni - o pereche; bavete - o bucată; termometru electronic cu vârf flexibil - o bucată; şampon copii - o bucată; plasture - cinci bucăţi; comprese sterile - 20 de bucăţi; vată medicinală - un pachet 200 de grame; unguent/cremă cu oxid de zinc - un tub; forfecuţă unghii - o bucată; pieptene - o bucată; scutece absorbante de unică folosinţă pentru greutatea 2 - 5 kilograme - 30 de bucăţi; prezervative - 30 de bucăţi; pliant educaţie sanitară.
 
Cererile pentru trusou vor fi depuse de către asistentul social care a stabilit că perechea mamă - nou-născut este în risc social, la serviciul public de asistenţă socială de la domiciliul mamei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii