Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce preparate trebuie să nu lipsească de pe masa de Paşte?

ro

08 Apr, 2023 10:24 1789 Marime text
foto: Pixabay
Paștele se sărbătorește pe întreg globul prin tot felul de preparate gustoase și unice. De la supe aromate, la deserturi cremoase, fiecare țară are specificul său.

Ce preparate trebuie să nu lipsească de pe masa de Paşte şi sunt benefice organismului? Este o întrebare esențială de care ar trebui să ținem cont. 

Nutriționistul constănțean Mihaela Iftene ne reamintește că este bine să fim moderați în consumul preparatelor tradiționale

Preparatele tradiţionale de Paşte sunt recomandate atât timp cât sunt consumate în cantităţi moderate. Oul fiert este sănătos, dar nu mai mult de 2-4 ouă pe săptămână. Carnea de miel sau ied este sănătoasă, dar este limitată la pacienţii cu anumite afecţiuni (gută)., spune nutriționistul. 

Printre alimentele ușor digerabile se numără ​peştele, curcanul, puiul. 

Peştele, curcanul, puiul sunt, de asemenea, foarte sănătoase şi uşor digerabile.

Nu trebuie să uităm de legume crude, sub formă de salată sau adăugate în ciorbă, care nu ar trebui să ne lipsească la fiecare masă. Astfel, lângă o friptură de miel, cea mai recomandată garnitură este o salată cu roşii, ceapă, ridichi, salată verde, care astfel ne umple de vitamine, minerale şi energie., mai spune Mihaela Iftene. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii