Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii în perioada postului? Nutriționistul ne răspunde

ro

18 Mar, 2023 13:40 1783 Marime text
foto: pexels Din dorinţa de a ţine post foarte multe persoane apelează la alimente total nesănătoase din comerţ care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutriţional.

Nutriționistul constănțean Mihaela Iftene precizează că postul este o perioadă benefică în care ne putem încărca de vitamine şi minerale pe care le-am pierdut în perioada de iarnă. 

 Dulciurile, chiar dacă simţim nevoia, uneori, trebuiesc consumate în cantitate limitată şi cât mai rar., mai recizează medicul nutriționist. 
 

Postul este o perioadă benefică în care ne putem încărca de vitamine şi minerale pe care le-am pierdut în perioada de iarnă.

Pentru aceasta avem nevoie de un aport crescut de legume în stare crudă, de preferat, şi de fructe., a precizat medicul nutriționist Mihaela Iftene. 


Nu este un secret că facem multe greșeli în alimentația noastră de zi cu zi. 

Din păcate, apar multe greşeli în alimentaţia noastră: foarte mulţi mănâncă alimente bogate în zahăr - cartofi, orez, paste, pentru a creşte senzaţia de saţietate, alimente care trebuie în mod normal consumate în cantităţi limitate.

Acestea conţin zahăr cu eliberare lentă care poate duce la creşterea în greutate şi dezechilibru metabolic. De asemenea, trebuie să aducem un aport limitat de produse din soia, pate sau cuburi de soia, care de asemenea pot să îngraşe. Dulciurile, chiar dacă simţim nevoia, uneori, trebuiesc consumate în cantitate limitată şi cât mai rar., a mai punctat nutriționistul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii