Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce găsesc turiştii pe litoral? Fregata militară chineză, în aşteptarea curioşilor

ro

02 Aug, 2012 03:06 2845 Marime text
Turisti_Yantai.jpgO navă militară chineză a acostat în această săptămână în Portul Constanţa. Nava Yantai poate fi vizitată astăzi de publicul larg.

Fregata Yantai, a Forţelor Navale Chineze, face o escală în Portul Constanţa, în perioada 31 iulie - 4 august, fiind prima navă militară a Republicii Populare Chineze care vizitează România. Cu această ocazie, marinarii chinezi au fost primiţi de autorităţile civile şi militare locale, au vizitat fregata „Regina Maria", Nava Şcoală „Mircea", Muzeul Marinei Române şi au participat la întreceri sportive cu marinarii militari români, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân". De asemenea, echipajul a vizitat unele obiective turistice din municipiul Constanţa.

Publicul va putea vizita nava, astăzi, între orele 08.30 şi 11.30 şi între 13.00 şi 15.00. Fregata va fi acostată în Portul Constanţa, la Terminalul de pasageri.

Despre fregată

Fregata Yantai este o navă de război multirol, tip 054A, cod NATO Jiangkai II, intrată în serviciul Forţelor Navale Chineze în anul 2011. Aceasta are lungimea de 134 de metri, lăţimea de 16 metri, se poate deplasa cu o viteză de 30 noduri, este dotată cu sisteme moderne de senzori şi armament şi este omologată pentru misiuni comune cu NATO. Nava a participat, la începutul acestui an, la operaţiunile navale împotriva pirateriei, desfăşurate de către Forţele Navale Chineze în Golful Aden.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii