Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bomba anului astrologic 2023-Intrarea lui Pluto în Vărsător pe 23 martie 2023, ora 14 24 –ora României

ro

24 Mar, 2023 14:29 1702 Marime text

Si asa cum spune Rudolf Steiner: Fraternitatea( Varsator) incepe abia atunci cand iubirea de oameni se afla deasupra parerilor. Oamenii trebuie sa devina din nou toleranti, nu numai pana in personalitate, ci pana in individualitate.

Bomba anului astrologic 2023 este intrarea lui Pluto in semnul Varsator, un tranzit important pentru intreaga omenire dar si la nivel personal. Pluto intra in casa Varsatorului pe 23 martie 2023, ora 14:24, ora Romaniei, retrogradeaza inapoi in Capricorn pe 11 iunie 2023( inca mai are treaba cu Capricornii, Racii, Balantele si Berbecii nascuti in ultimile trei zile ale fiecarui semn) si apoi se intoarce in Varsator pe 21 ianuarie 2024. Pluto paraseste casa Varsatorului pe 19 ianuarie 2044, deci 20 de ani….in Varsator…mult, putin …Pluto stie de ce….

Calatoria lui Pluto in jurul Soarelui dureaza 248 de ani si defineste capitolele istoriei lumii. Datorita orbitei sale eliptice, timpul petrecut in fiecare dintre cele 12 semne nu este uniform, variind de la (aproximativ) 11 pana la 34 de ani. De exemplu, tranzitul lui Pluto prin semnele de la  Fecioara la Capricorn se intinde pe 12 pana la 15 ani, in timp ce tranzitul lui Pluto prin semnele Varsator pana la Leu se intinde de la 21 pana la 33 de ani. Pluto intr-un semn zodiacal defineste calea de evolutie a unui suflet individual si prioritatile evolutive pentru fiecare generatie.

Pluto este un transformator. Pluto dezvaluie ceea ce trebuie reinnoit – la nivel personal si social. Daca ceva este putrezit, Pluto il va elimina, pentru a lasa spatiu pentru o crestere sanatoasa. Ori de cate ori Pluto schimba semnele, ii place sa prefigureze ceea ce va urma in urmatorii 20 de ani, oferindu-ne o previzualizare de cateva luni a ceea ce urmeaza.

Pluto este ca o bomba atomica. Distrugerea, durerea sunt armele acestei energii dar dupa devastare vine si sansa unei vieti noi purificate de trecut. Pluto ne da putere dar nu intr-un mod gratuit, magazinul lui ofera valori profunde ce au taxe imense. Treaba lui Pluto este sa ne dezbrace de tot ceea ce este fals si ireal. Principiul lui Pluto este esential. Fara moarte nu poate exista viata, fara viata nu exista moarte. Din punct de vedere mitologic, il vedem pe Pluto in povestea rapirii lui Persefona si nasterea anotimpurilor aici pe pamant( numele ei inseamna cea care distruge lumina si odata cu echinoctiul de toamna, lumina-ziua incepe sa scada si ea este nevoita sa mearga la Pluto –sotul ei, si va sta aici sase luni, cate seminte de rodie a mancat) , in povestea Phoenixului renascut din propria cenusa, in ideea crestina de a fi „nascut din nou”. Pluto ne aduce foarte aproape de acest proces si acest lucru poate fi dureros. Scopul tranzitelor Plutoniene este de a face loc noului, maturand vechiul. Cu toate acestea, suntem predispusi sa ne atasam de oameni, lucruri si situatii din viata noastra si sa ne luptam cu faptul ca, in principiu, toate lucrurile sunt trecatoare, si ca noi suntem trecatori pe acest pamant.

Cuvintele cheie asociate cu Pluto sunt: putere, bogatie ascunsa,  transformare, criza, rezistenta, obsesii, nastere, moarte si renastere. Pe de o parte, Pluto poate oferi oportunitati extraordinare de reinnoire, noi inceputuri, putere imensa, autocontrol, crestere financiara si spirituala. Cu toate acestea, aspectele negative ale acestei planete puternice duc adesea la obsesii, victimizari, dominare, lupte pentru putere, control tiranic, violente, razboi si moarte. Cand Pluto loveste, simtim adesea ca nu avem nici un cuvant de spus si ca suntem la cheremul unor puteri mai mari decat noi insine. Pluto vrea sa devenim mai puternici si mai puternici si sa luptam daca este necesar… dar Pluto vrea sa stim si cand sa renuntam.
Pluto arunca o lumina asupra lucrurilor care nu mai functioneaza, incurajandu-ne sa renuntam la credintele si comportamentele invechite si sa redevenim oameni, in sensul in care ne-a creat Dumnezeu.

Ca semn de aer, Varsatorul stapaneste procesele noastre de gandire. Varsatorul trezeste, elibereaza, accelereaza si revolutioneaza. Este arhetipul care sparge barierele, bate recorduri si inventeaza noi frontiere. Procesul este perturbator, distructiv si constructiv. Internetul si retelele sociale sunt guvernate de semnul Varsator. In corpul uman, Varsatorul conduce sistemul circulator. Varsatorul si elementul aer guverneaza „capitalul uman”. Sub influenta acestui semn, lumea trebuie sa inceapa sa pretuiasca mai mult capitalul uman, in detrimentul aspectelor materiale si financiare. Misiunea Varsatorului este crearea unei noi ordine, care este luminata de noi  reguli, oportunitati egale. Varsatorul este despre prieteni, colectiv, comunitate, grupuri, umanitate, conexiuni invizibile, organizatii, infrastructura, burse de valori.

Pluto in Varsator va expune ceea ce este putred (Pluto) in societatea noastra (Varsator ), astfel incat sa putem construi o structura si o infrastructura mai bune pentru toata lumea. Pluto in Varsator va expune initial ceea ce nu mai functioneaza in societatea noastra, pentru ca asa functioneaza Pluto: purifica ceea ce este toxic si nu mai este necesar. Cum Varsatorul este un semn de aer, un semn mental, este „purtatorul de apa” al umanitatii, scopul lui Pluto in Varsator este de a aduce noi concepte privind evolutia omenirii, libertatea, gandirea, relatiile umane corecte, nevoia de a servi si de a ajuta, organizarea si implicarea sociala, partidele si aliantele politice, rolul tehnologiei in viata noastra, fraternitatea, calatoriile si  explorarea spatiului, internetul, astrologia, politica, justitia sociala.

Varsatorul este al 11-lea semn iar a 11-a porunca lasata de Isus Hristos:

’”Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.”

A  unsprezecea porunca este porunca iubirii fraterne. Pluto in Varsator are o mare sarcina acuma, de a implementa aceasta porunca, de a o scrie in sufletul fiecaruia, in sufletul omenirii. Implementarea acestei porunci va fi o sarcina grea dar Pluto in Varsator se angajeaza in aceasta munca cosmica.

Istoria tot timpul se repeta dar pe nivele diferite iar astrologia recunoaste acest lucru, timpul nu este linear ci circular iar evenimentele cosmice testeaza nivelul de evolutie al omenirii. Ultima data cand Pluto a trecut prin Varsator a fost intre 1777 si 1797, perioada care a fost martora atat la revolutia franceza cat si la cea americana.
Revolutia Americana- crearea SUA, crearea institutiei prezidentiale, alegerea lui George Washington ca intaiul presedinte al tarii in 1789, adoptarea primelor 10 amendamente ale Constitutiei Statelor Unite care garanteaza libertatile personale cu limitari clare asupra puterii guvernului.
Revolutia Franceza (1789 – 1799) – abolirea monarhiei, republica fiind proclamata la 21 septembrie 1792. Regele Ludovic al XVI-lea al Frantei a fost executat la 21 ianuarie 1793. Privilegiile feudale, aristocratice si religioase au disparut, iar principiile vechi despre traditie si ierarhie au fost brusc rasturnate prin formula sacra „Libertate, egalitate, fraternitate”.
A fost adoptata “Declaratia drepturilor omului si ale cetateanului”,
o lucrare care detaliaza drepturile universale ale omului (care inca traieste in   actuala Constitutie franceza).
Descoperirea lui Uranus în 1781,

Ne putem astepta si acuma, ca miscari sociale imprevizibile, dar puternice, sa apara sub formula sacra „Libertate, egalitate, fraternitate” in acord deplin cu marile teme de tip Varsator- libertate, egalitate, fraternitate, omul mai presus de orice.
Schimbarile aduse de Pluto in Varsator vor fi probabil lente, punctate de evenimente imprevizibile si actiuni rebele. Dar ceea ce este pus in miscare nu mai poate fi oprit, va ramane in miscare. Cum Pluto va fi intr-un semn de aer fix, ar putea fi o provocare sa renuntam la credintele sau judecatile stagnante si sa imbratisam noi perspective radicale.  Accentul  va fi pus pe independenta si libertate, emancipare, reinnoire, descentralizare si creare de retele. Pluto in Varsator ne va arata  unde exista inegalitati, nedreptate si lipsa de libertate. Traim intr-o societate(Varsator) si intr-o lume(Varsator) in care politica nu mai depinde de votul oamenilor ci de corporatiile foarte puternice din umbra (Pluto) care nici macar nu sunt cunoscute publicului. Tranzitul lui Pluto in Varsator va demasca aceste probleme.
Nimic sub cer nu poate opri progresul sufletului uman in lungul sau pelerinaj de la intuneric la lumina, de la ireal la real, de la moarte la nemurire si de la ignoranta la intelepciune. Lucrarea lui Isus -Domnul Luminii si al Iubirii  trebuie sa fie prezentata din nou lumii. In sens spiritual, tranzitul lui Pluto in Varsator are rolul sa ne invete sa aplicam Legea iubirii asa cum este enuntata in viata lui Isus si sa exprime vitalitatea adevarului ca „nici un om nu traieste pentru sine” Romani 14:7-9

“ In adevar, nici unul din noi nu traieste pentru sine si nici unul din noi nu moare pentru sine. Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului. Caci Hristos pentru aceasta a murit si a inviat, ca sa aiba stapanire si peste cei morti, si peste cei vii.”

Tranzitul lui Pluto in Varsator printr-o casa natala  descrie domeniul de viata care este programat pentru deblocare, trezire si crestere transformatoare. Cele mai puternice tranzite  sunt atunci cand Pluto face un aspect de conjunctie cu Ascendentul, cu Soarele sau Luna natala, iar “naste un om nou din tine” este finalul acestor tranzite. Pluto impreuna cu Mercur, Venus sau Marte va avea, de asemenea, un impact foarte puternic.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Pluto in Varsator este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Pluto in tranzit prin casa XI, probleme majore de transformare si regenerare vin prin prieteni, grupurile si organizatiile de care sunteti legati,  proiecte de grup, sperante, oportunitati, veniturile carierei, astrologie, stiinte esoterice, aspiratii colective. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in modul de a privi si folosi relatiile de grup, prieteniile voastre. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra. Efectul acestui tranzit este transformarea prieteniilor si relatia voastra cu grupurile de oameni. Puteti realiza ca prieteniile si anturajul actual nu va mai ajuta sa cresteti si puteti decide sa rupeti aceste relatii. Cele solide si construite pe baze bune vor rezista acestui timp plutonian. In acelasi timp, se poate sa intalniti prieteni si protectori noi si puternici, care va vor ajuta sa va atingeti obiectivele. Mai presus de toate, veti sti sa eliminati inutilul si banalul.

TAUR / ASCENDENTUL  IN TAUR

Cu Pluto in tranzit prin casa X, probleme majore de transformare si regenerare vin prin cariera, ambitii profesionale, statut social, functii inalte, parinti, autoritati, viata sociala. Casa a zecea este o casa importanta si cu Pluto care tranziteaza aici nu veti trece neobservati, deoarece va afecteaza cariera si statutul in lume. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra. Este unul dintre cele mai importante tranzite din viata voastra. Daca inca nu ati descoperit ceea ce vreti sa faceti in cariera voastra, acum este momentul pentru a afla. Cu acest tranzit plutonian aveti puterea si unitatea sa reusiti sa va atingeti obiectivele. Sunteti sustinuti sa va gasiti profesia potrivita, puteti gasi partenerul de viata prin intermediul carierei voastre. Fiti pregatiti pentru evenimente precum o functie de conducere, redistribuirea, concedierea, pensionarea–sau chiar o regandire fortata a directiei carierei voastre. Puteti da forta carierei voastre, puteti sa va impliniti ambitiile voastre profesionale daca intelegeti ca nu trebuie sa calcati peste ceilalti. Indiferent de modul in care se produce schimbarea statutului vostru– alegere, constrangere sau forte dincolo de controlul vostru, aveti de partea voastra un aliat puternic ce va da si mai multa putere daca sunteti capabili sa va schimbati. Unii dintre voi se pot astepta la o intensificare a problemelor in cariera. Se poate sa va confruntati cu seful vostru sau puteti avea probleme cu legea sau secretele voastre pot fi expuse public. Daca ati fost implicati in practici ilegale, puteti avea probleme. Acordati atentie tendintei voastre de a domina si controla lucrurile, oamenii si procesele de la locul de munca. Daca ati respectat standardelor morale, s-ar putea sa fiti promovati la locul de munca, sa castigati recunoastere pentru munca voastra. Chiar si in cazul unor scenarii nefavorabile, aveti capacitatea de a va regenera cariera si vocatia, de a incepe totul de la capat Acesta este un tranzit foarte important in viata voastra. Daca inca nu ati descoperit ce vreti sa faceti mai departe cu cariera voastra, acum este momentul pentru a afla,  puteti gasi profesia potrivita pentru voi si care poate fi una plina de satisfactii.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Pluto in tranzit prin casa IX, probleme majore de transformare si regenerare vin prin cunoastere, credinta, idei mari, strainatate, straini, mentori, moralitate, lege divina, calatorii. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va puteti astepta la schimbari semnificative in credintele si filosofiile voastre de viata. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
Acest tranzit pe termen extrem de lung aduce schimbari treptate, dar profunde in sistemul vostru de credinte. Unele dintre credintele care v-au condus pana in prezent pot parea acum invechite sau superficiale, iar evenimentele si circumstantele din viata voastra vor determina sa adoptati noi perspective, idei si viziuni sau sa le modificati pe cele pe care le-ati avut in trecut.
Poate ca unii dintre voi vor dori sa se intoarca la scoala sau chiar sa se mute intr-o alta tara, unde va trebui sa invete despre o cultura complet noua. Puteti avea ocazia sa calatoriti in tari indepartate sau sa faceti afaceri cu oameni din strainatate.  Este un tranzit puternic pentru studii si impartasirea ideilor voastre cu altii. Atentie la atasamentul excesiv fata de opiniile voastre si la incercarea de a-i converti pe altii la felul vostru de a vedea lucrurile. Experiente profunde sau care va schimba viata pot aparea prin calatoriile sau studiile voastre. Puteti castiga  mult sub forma de maturitate si intelepciune in timpul acestui tranzit indelungat, desi s-ar putea, de asemenea, sa existe o tendinta de a deveni extremisti in gandire, precum si o tendinta de a crede ca adevarul pe care l-ati gasit este adevarul suprem, superior tuturor, si aveti tendinta de a-l impune celorlalti.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Pluto in tranzit prin casa a opta, probleme majore de transformare si regenerare vin prin afaceri, bunuri in comun sau primite din alta parte, intimitate, finante comune cu sotul/sotia, veniturile partenerului, comisioane, credite, increderea in partener, pasiune, sex. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in afacerile si finantele voastre. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
Aceasta casa este dominata in mod natural de Pluto, asa ca acest tranzit nu va fi atat de dificil pentru voi. Va va afecta in relatia cu voi insiva, va veti explora in profunzime pe voi, indemnurile voastre, relatiile cu ceilalti si veti incerca sa va intelegi motivatiile si comportamentul. Acest tranzit pe termen foarte lung are efectul de a va adanci treptat interesul pentru partea ascunsa, misterioasa sau tabu a vietii, precum si propria natura mai profunda, indemnurile primare si dorinta de control. Problemele legate de afaceri, resursele comune, datorii, sprijin financiar, impozite, pierderi sau nasteri, pot starni sentimente puternice si noi perspective. Pot exista schimbari financiare care va modifica viata considerabil in bine sau in rau (prin imprumuturi, datorii, partener, asociat, mirajul imbogatiri, etc.).
La un alt nivel, v-ar putea afecta posesiunile si resursele comune. Incercati sa nu va indatorati, incercati sa fiti corecti cu banii, cu bunurile in comun. Puterile latente de clarviziune si abilitatile pentru stiintele oculte pot fi stimulate in acest timp.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Pentru voi, Pluto in Varsator va fi in casa VII iar transformarea modelului vostru relational devine o cerinta de care nu mai puteti fugi. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra. Pluto in tranzit in casa a saptea se va simti din plin in arena relatiilor voastre individuale – personale sau de alta natura. Toate angajamentele voastre sunt puse sub microscop – si asta nu este doar casatoria sau relatiile personale angajate, ci si relatiile de afaceri, profesionale, juridice si contractuale. Se poate sa experimentati o ruptura in oricare dintre aceste relatii. In mod evident, nu este o situatie usor de trait si s-ar putea sa va confruntati cu situatii precum divort, litigii. Deoarece casa a saptea este casa relatiilor, evenimentele care va obliga sa reconsiderati aceste probleme ar putea veni la voi prin partenerul vostru, asociatii vostri, concurentii vostri. Relatiile pot fi intarite, eliminate sau una noua semnificativa intra in viata voastra pentru a va influenta catre o schimbare majora. Din pacate, daca sunteti prea fixi, rigizi, incapatanati sau rezistenti la schimbare, atunci transformarea necesara de care aveti  nevoie pentru a va schimba si a creste va fi fortata asupra voastra si scapa de sub controlul vostru. Cu Pluto in casa 7, nu este loc pentru egoism si atata timp cat sunteti dispusi sa invatati asta, rezultatele vor fi cu siguranta semnificative si de lunga durata. Poate ca asteptarile voastre sunt prea mari. Poate ca sotul / sotia sau prietenul, asociatul sufera o drama personala. Poate ca acesti oameni nu au fost niciodata cei pe care credeati ca sunt. Nu conteaza. Acesta este o perioada pentru a practica arta iertarii. Este important sa retineti ca orice persoana care va atinge sufletul va fi o oglinda a impulsurilor voastre psihice interioare. Asadar, nu ar trebui sa-i invinovatiti pe ceilalti pentru ca, in realitate, ceilalti sunt propriile voastre mesaje subtile si inconstiente pe care trebuie sa le transformati.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Cu Pluto in tranzit prin casa VI, transformarea si regenerarea voastra vin prin munca si proiectele de munca, activitatile zilnice, colegi, sefi, sanatate.  Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in munca si sanatatea voastra. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
Este posibil sa aveti modificari in activitatea voastra. Va puteti schimba profesia, poate fi si un concediu mai indelungat, ceva va tine departe de locul de munca. Pot fi si tensiuni cu oameni de la locul de munca in mod deosebit cu sefii. Daca exista o multime de tensiune, ea va fi, probabil, o cauza buna pentru a cauta un alt loc de munca. Sub influenta plutoniana, puteti schimba frecvent locul de munca. Asa veti ajunge mai aproape de un loc de munca care sa raspunda nevoilor voastre. Marea schimbare adusa de Pluto in viata voastra este dorinta de a-i ajuta pe ceilalti in mod altruist, dar nu trebuie sa exagerati. De asemenea, veti invata sa nu fiti prea plini de voi insiva si sa faceti fata mai usor esecurilor. Va simtiti cei mai puternici atunci cand lucrati.  Puteti transforma modul in care lucrati, ceea ce lucrati sau modul in care relationati cu alti oameni. Chiar si ceea ce  ganditi si simtiti despre munca voastra se poate schimba. Veti invata ca lucrurile „obisnuite” au valoare si ca munca voastra nu trebuie sa fie perfecta pentru a avea sens. Nu tot ceea ce este extrem este perfect. Exista perfectiune in cele mai obisnuite si banale sarcini. Pluto in casa a 6-a va va forta sa va schimbati convingerile despre perfectiune si despre ceea ce este important pentru voi.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Cu Pluto in tranzit prin casa V, transformarea si regenerarea voastra vin prin iubire, creativitate, copii, intalniri, joaca, spontaneitate, distractie, diversitate si lumina reflectoarelor. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra
Aceasta perioada ar putea indica un moment in care va doriti un control complet asupra persoanei iubite, asupra copiilor. Daca nu aveti copii, acest tranzit va poate consolida decizia de a avea sau de a nu avea copii. Relatiile amoroase sunt probabil sa se intensifice in acest timp, iar relatiile pe care le formati acuma au probabil un sentiment de destin. Se poate sa treceti prin multe schimbari sau transformari legate de identitatea voastra  personala, de maretia voastra. Iubirea poate fi foarte intensa,  dar este si ceea ce va obliga sa va transformati. Alternativ, va puteti transforma prin copiii vostri. Nu numai ca viata voastra se va schimba complet cu un copil dar si copiii vostru va vor forta sa va reevaluati convingerile. Cu pluto, veti invata ca dragostea poate fi distructiva sau vindecatoare din punct de vedere emotional. Aceasta inseamna ca veti invata sa va iubiti pe voi,  partenerul vostru, prietenii apropiati si copiii vostri intr-un mod diferit si mai autentic, fara manipulare sau control. Veti invata cum sa iubiti pe cineva asa cum este si nu cum ati dori voi sa fie.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Pluto in tranzit prin casa IV, transformarea si regenerarea voastra vin in familie, camin, radacinile voastre, parinti, afaceri imobiliare, mosteniri de familie. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in familia voastra, in caminul vostru. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
S-ar putea sa fie modificari in cadrul familiei. Relatia cu parintii vostri poate fi supusa unor modificari mai ales daca ati fost dependenti de ei sau daca aveti probleme cu ei.  Puteti decide sa va mutati intr-o alta locuinta sau sa schimbati aspectul estetic al casei voastre.  De asemenea, puteti alege sa explorati aspecte ale trecutului vostru familial. Acest tranzit va obliga sa faceti fata problemelor familiale adanc inradacinate si sa le rezolvati. Va puteti astepta ca viata voastra sa isi schimbe fundatiile. In cazuri extreme, este posibil sa fiti nevoiti sa va mutati, sa reveniti la radacinile voastre.Invatati sa imbratisati potentialul de reinnoire, reconstructie si oportunitate de la Pluto chiar daca asta inseamna sa impachetati totul intr-o valiza si sa plecati. Pluto nu face nici o promisiune cu exceptia faptului ca schimbarea este inevitabila, si ca dorinta de a-i face fata poate face diferenta dintre succes sau frustrare. Drumul catre schimbare poate sa nu fie prea usor.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Pluto in tranzit prin casa III, transformarea si regenerarea voastra vin prin rude, frati si surori, vecini, calatorii scurte, educatie, valorificarea inteligentei( cum ganditi, cum procesati cunoasterea, cum impartasiti ceea ce stiti). Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in modul in care ganditi, invatati si vorbiti. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
Pluto  devine judecatorul modului in care va folositi si dezvoltati mintea practica, cum comunicati, cum invatati, cum ganditi, ce vorbiti, cum calatoriti. Aveti de partea voastra o energie ce va ajuta sa fiti atenti la  orice fel de informatie capabila sa va dezvolte mintea, sa discerneti intre gandurile care va slujesc si gandurile care lucreaza in defavoarea voastra. Este o perioada destul de mare(20 ani) care va cere sa fiti mai atenti, disciplinati cu gandurile voastre si sa cultivati  doar acele ganduri care servesc unui scop util si constructiv. Cuvintele vor avea destula forta, important este sa stii in ce directie sa le folositi. Mare atentie, prin cuvintele voastre va puteti salva, prin cuvintele voastre va puteti condamna. Intelegand puterea cuvantului, veti fi mai atenti  la ceea ce spuneti. Ca este vorba de scris, de vorbit, comunicarea devine ceva provocator si transformator pentru voi. Este o perioada in care relatia cu rudele, cu persoanele din preajma voastra, sunt supuse unor mari transformari. De fapt, se cere o noua abordare a modului de comunicare cu cei apropiati voua, cu cei din mediul apropiat in care traiti. Nu va fie teama sa schimbati tiparele de gandire superficiale care nu va mai sunt de folos. Este posibil sa fiti obsedati de interesele voastre. Cititi cu atentie orice contract sau document inainte de a le semna. Ati putea avea neintelegeri cu aproape oricine. Dar Pluto in Varsator va da solutia, va ajuta sa va controlati modul in care reactionati la informatii si interactionati cu cei din jurul vostru.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Pluto in tranzit prin casa II, transformarea si regenerarea voastra vin prin finante, venituri, bogatii, gestionarea eficienta resurselor financiare. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in modul in care gestionati finantele si bunurile materiale. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra.
Daca sunt lucruri care nu va mai servesc material, este bine sa scapati de ele acum inainte sa fie prea tarziu. Acest tranzit va aduce o transformare a ceea ce pretuiti, valorile voastre si  ceea ce trebuie sa aveti pentru a fi fericiti, dar si ceea ce sunteti dispusi sa faceti pentru asta. Este posibil sa aveti un apetit mai puternic pentru cautarea puterii prin bogatii si fel de fel de resurse. Tentatia de a cumpara si a consuma lucruri care poate nu sunt cele mai bune pentru voi poate deveni o problema. Demonii vostri materialisti pot aparea si pot motiva un impuls mai puternic de a obtine ceea ce va doriti cu orice pret. Pe de alta parte, Pluto va poate obliga sa examinati relatia voastra cu lucrurile pe care le detineti si cum cheltuiti banii. Aceasta este o perioada buna pentru a avea grija de valorile voastre  interioare. Propria voastra valoare  trece printr-o transformare acum si veti descoperi ceea ce este cu adevarat valoros in viata voastra. O intreaga restructurare financiara, poate un alt loc de munca mai bine platit, pot fi cai bune in urmatoarea perioada. Se poate sa pierdeti  bani sau resurse materiale, recastigandu-le ulterior intr-o forma complet diferita.Veti invata ca cea mai mare resursa a voastra sunteti voi.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Pluto in tranzit prin casa I, transformarea si regenerarea voastra vine prin voi insiva, prin relatiile voastre. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va puteti astepta la schimbari semnificative in viata voastra, in modul in care va prezentati lumii. Tot ceea ce nu este autentic in comportamentul vostru va fi smuls de energia lui Pluto.  Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra. Ar trebui sa incercati sa va eliberati de toate procesele de gandire negativa si traditionale si sa deveniti un model pentru alti oameni. Aspectul negativ al acestui tranzit este ca veti avea nevoie sa controlati totul si pe toti cei din jurul vostru,  iar acest comportament poate aduce tensiune in relatiile voastre. Acest tranzit este dificil, dar transformarile pe care le aduce au ca rezultat schimbarea calitativa in viata si personalitatea voastra. Sunteti sustinuti sa faceti fata cu succes acelor situati din trecut care va tin pe loc, sa dati deoparte blocajele, temerile, inhibitiile, complexele personale. Trebuie sa priviti in interiorul vostru pentru raspunsuri. Aveti posibilitatea de a va remodela personalitatea si sa va controlati obiceiurile personale. Prezenta lui Pluto in casa voastra este un aspect extrem de puternic ce are loc doar o data in viata. Aceasta influenta este imensa si va cere sa eliminati lucrurile expirate din viata voastra( asa cum in viata de zi cu zi daca mananci ceva expirat si iti face rau, …..si lucrurile, oamenii, care si-au indeplinit rolul in viata voastra ar trebui lasate/lasati deoparte deoarece va pot face mai mult rau decat bine). Aceast influenta va cere sa inlocuiti  un model vechi relational(relatia cu voi insiva,  relatia cu ceilalti) cu unul cu adevarat nou si superior. Ceea ce trebuie sa invatati sa controlati este pe voi insiva. Asa, veti descoperi resurse si valori noi si foarte puternice.  

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI . 

Cu Pluto in tranzit prin casa XII, transformarea si regenerarea voastra vin prin subconstient, obstacole, poveri, munca in folosul celor multi, vise, iluzii, trecut si karma. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in modul in care va analizati trecutul si in modul in care va confruntati cu acele parti ingropate de voi. Acestea pot fi orice, de la actiunile pe care le regretati sau relatii sau ceva ce ati facut si i-a afacetat pe ceilalti fara sa va pese prea mult de asta. Acest tranzit este legat de viitor, deoarece Pluto va sta in aceasta casa astrologica timp de 20 de ani. Acuma, aceasta perioada scurta martie –iunie 2023 ar trebui sa prefigureze ceva mult mai mare care va urma in 2025, cand Pluto se angajeaza pe deplin in acest domeniu din viata voastra. Pluto prezent in casa secretelor si trecutului vostru va poate ajuta sa intelegeti “ ca, ce daca fac aia sau aia, nu ma vde nimeni” nu este adevarata, totul este controlat, analizat de legile vietii sadite in oameni. Este o perioada in care trebuie sa va schimbati calitatea vietii emotionale prin aderarea la un sistem de convingeri sau la un adevar transcendent care sa va elibereze de emotiile confuze. Marcheaza o schimbare profunda la nivel psihologic si descoperirea unor parti adanc inradacinate ale psihicului vostru care trebuie abordate. Toate partile personalitatii voastre, chiar si cele negative, vor reaparea. Daca aveti tendinta sa va comportati copilareste, va trebui sa incepeti sa va comportati ca adulti responsabili. Datorita acestui tranzit, puteti descoperi adevarata putere a subconstientului iar daca reusiti sa aveti incredere in divinitatea din voi, un ciclu karmic se va termina si universul va va rasplati. Acest tranzit aduce evenimente neasteptate asupra carora nu aveti nici un control. Sunt posibile probleme de sanatate, frica, acutizarea simtului vinovatiei, remuscari, cosmaruri, toate acestea sunt necesare transformarii si vor disparea odata cu abordarea intelegerii si compasiunii fata de anumite rezultate negative din trecut. Cultivati compasiunea si iertarea atat fata de cei din jur cat si fata de voi, este singura metoda de a face fata mai usor lectiilor plutoniene. Timp de 20 de ani, Pluto va detoxifica sistemele de credinta – filozofia vietii voastre. Deci, multe schimbari se vor produce in sistemele de credinta si cunoastere, de-a lungul anilor.

 Articol și foto preluate de pe site-ul adriana-astro.com

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii