Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între poliţiştii români şi statele din Spaţiul Schengen. Ce au descoperit

ro

28 Sep, 2019 10:03 876 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 760 de persoane, 73 de autovehicule și 34 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada  20 – 27 septembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 475 de  persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 30 mandate europene de arestare, au depistat 62 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 125 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 18 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente și au fost găsite 61 de autovehicule, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 285 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 32 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 27 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 9 documente semnalate de România.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii