Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:01 24 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! Covorul de cauciuc de la locul de joacă din Portul Tomis, distrus

ro

27 May, 2020 16:16 810 Marime text
  • Covorul de cauciuc de la locul de joacă din Portul Tomis a fost distrus!

Primăria Constanța atenționează constănțenii să nu intre în locurile de joacă în curs de amenajare!

Primăria Municipiului Constanța a început să toarne covorul de cauciuc în locurile de joacă din Constanța la care au fost deja finalizate
lucrările de infrastructură și au fost montate echipamentele de joacă.

„În cursul zilei de ieri echipele contractate de municipalitate au turnat primul strat al covorului de cauciuc reciclat la spațiul de joacă din Portul Tomis, care deja a fost distrus de persoane care au fost nerabdătoare să-l încerce. Tot ieri, s-a lucrat și la cel de pe aleea Timonei, iar astăzi, muncitorii s-au mutat la cel de pe strada Dunării și la cel de la intersecția străzii Cumpenei cu bulevardul I.C. Brătianu. Sperăm să nu aibă aceeași soartă și covorul turnat în aceste locuri de joacă”, transmit reprezentanții Primăriei.


Având în vedere lucrările de turnare a covorului de cauciuc ce se derulează la locurile de joacă, facem apel la constănțeni să NU intre în spațiile destinate celor mici pentru a se evita eventualele accidentări și pentru a NU distruge covorul proaspăt turnat.

„Pentru a putea fi folosit, fiecare strat de cauciuc are nevoie de minimum 24 de ore în condiții de vreme bună pentru a se întări, tocmai de aceea rugăm constănțenii să NU intre în locurile de joacă în curs de amenajare”, precizează Primăria.

Covorul ce se toarnă acum este unul antitraumă, multistrat. Primul strat are o grosime de 3 cm și este compus din granule de ciuciuc reciclat pentru atenuarea șocurilor, iar ultimul este din granule EPDM, granule colorate din cauciuc reciclat cu care se vor realiza diferite desene. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii