Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:51 06 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Asociația “Suflete deschise” a început a colinda Naşterea Domnului Hristos (GALERIE FOTO)

ro

30 Nov, 2024 14:18 305 Marime text
Foto: Arimex ComeximColindătorii, mesagerii Lui Dumnezeu, transmit oamenilor pacea şi fericirea, sănătatea şi nădejdea. Colindele au menirea, pe lângă slăvirea Lui Dumnezeu, de a ne curăţa sufleteşte şi a ne sfinţi. Sensibilitatea colindelor străbate învingătoare peste nepăsarea, egoismul şi indiferenţa, care au devenit model pentru lumea în care trăim. Ascultând colindele, simţi fiorul de sfinţenie ce vine de undeva de departe prin veacuri, şi trece din casă în casă şi din suflet în suflet”.
 
Potrivit lui Preda Petre, reprezentant al Asociației “Suflete deschise”, adevăraţi colindători, voluntarii Asociaţiei ,,Suflete Deschise” sunt prezenţi peste tot în Constanţa, dar şi acolo unde este nevoie, lăudând pe Dumnezeu şi mărturisindu-L pe Hristos tutoror celor din jur, aducând Vestea minunată care înmoaie inimile tuturor-Nașterea Domnului Iisus, lansând necontenit îndemnul ,,Fii bun! Fii şi tu un Moş Crăciun! De Crăciun, înseninează-ţi viaţa! Fă o faptă bună! Fii miracolul!“.
 

„Pe drumul iubirii, al îndreptării, Asociația „Suflete deschise“, prin parteneriatului  social misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“ a continuat au continuat seria faptelor bune.
Astfel, de ziua Sfantului Andrei, membrii Asociației „Suflete deschise“ au colindat cele 17 familii cu 22 de copii minori, care locuiesc în grajdurile din Pecineaga.
Colindatorii,  le-au adus daruri, zâmbete, bucurie şi speranţă. Oamenii au primit alimente, haine, incaltaminte, obiecte de uz casnic iar copilașii – jucării, dulciuri şi fructe, creioane colorate dar şi cărţi de colorat din care vor afla despre Naşterea Pruncului Iisus. 
 
Colindele reprezintă legătura vie a credinței față de Hristos-Domnul, ca răspuns al oamenilor la iubirea lui Dumnezeu Cel veșnic, Care S-a facut om.
În colinde se arată familiaritatea oamenilor cu Dumnezeu-Copilul, cu Pruncul Iisus. Apropierea maximă a lui Dumnezeu de oameni, prin Întruparea Fiului veșnic, îi face pe aceștia să se apropie de Dumnezeu. In colinde se cânta taina lui Dumnezeu Care coboară din ceruri și vine pe pământ, se naște din Fecioara într-o peșteră, pentru că Dumnezeu dorește să sfințească și să mântuiască lumea din interiorul ei, dar nu îi ia libertatea omului, „Dumnezeu l-a lăsat pe om cu liber să aleagă între bine și rău”. Fiul lui Dumnezeu se face Fiul Omului, se sălășluieste între oameni. El vine la noi, pe pământ, în casă și în sufletul nostru, pentru ca noi să putem intra în împărăția Sa, „În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt”.                                                                             
Scopul venirii Domnului în lume este mântuirea neamului omenesc şi a întregului cosmos, deschiderea uşilor Împărăţiei cerurilor, omorârea morţii şi biruinţa asupra vrăjmaşului diavol.                                                                                                                           
Dacă Hristos dorește ca toți să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină, vă invităm, pe toți să facem bine, să înmulţim binele, să cântăm sau să ascultăm colinde pentru a simți pregustarea Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, care reprezintă unirea Tainică a omului cu Dumnezeu“ - a transmis Preda Petre, reprezentant al Asociației “Suflete deschise”.

 Citește și: 

De Sfântul Andrei și de 1 decembrieMeniu de sărbătoare, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienților din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii