Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului Acţiuni sociale pentru copiii nevoiaşi (galerie foto)

ro

19 Aug, 2019 12:45 1628 Marime text











































Arhiepiscopia Tomisului  a organizat în această perioadă mai multe acţiuni sociale, destinate copiilor nevoiaşi. Astfel, a  III-a ediție a Școlii de vară, care are loc la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța (zona Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2 G), a început pe 1 august şi va ţine până la 1 septembrie. Activităţile se derulează, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00.

La școala de vară, cei peste 150 de copii participă la activităţi educative şi recreative menite să-i ajute să-şi dezvolte abilităţi practice, comunicaţionale şi de socializare. Concret, învață să picteze, să danseze, reguli de circulație, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de prim-ajutor și excursii în Constanța și Tulcea. Coordonatorul  proiectului este pr. Jean Ion, slujitor la această parohie.

Joi, 22 august, de la ora 8.30, copiii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Toți copiii vor fi împărtășiți de către ierarhul nostru. Totodată, la finalul Sfintei Liturghii va avea loc sfințirea Așezământului „Vasiliada”, al parohiei.

Așezământul a fost ridicat în perioada 2011-2018 pentru sprijinirea elevilor de la sate, care vor să studieze în Constanța și nu au posibilități materiale. Peste 250 de tineri din țară și de peste hotare (Basarabia și Ucraina) s-au bucurat de cazare gratuită pe perioada
sezonului estival.

Așezământul cuprinde nouă camere dotate cu mobilier, baie proprie, precum și o sală de mese și bucătărie. A fost construit prin donațiile credincioșilor, sub coordonarea preotului paroh Pârlica Tache și a celorlalți preoți slujitori.

De asemenea, în perioada următoare, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din parcul Tăbăcărie, se desfășoară mai multe acțiuni.

Prima dintre ele vizează combaterea abandonului școlar și reprezintă o colectă de rechizite școlare, acțiune aflată în plină derulare ce se va finaliza pe data de 1 septembrie. Concret, cei care doresc să doneze un ghiozdan complet echipat (caiete, creioane, pixuri, stilou, rigle, truse), o pot face aducându-l și lăsându-l la personalul bisericii.

Rechizitele vor fi colectate până pe data de 31 august și oferite, în data de 3 septembrie, copiilor defavorizați din satele: Poiana, Culmea, Nazarcea, Poarta Albă, Nisipari, Valea Dacilor, Siminoc, Bărăganu, Straja și Potârnichea.
 
Transportul către localitățile menționate se va face cu ajutorul companiei Zip Escort. Cei care doresc să participe fizic la distribuirea ghiozdanelor sunt așteptați în data de 3 septembrie.

Cea de-a doua activitate marchează încheierea celei de-a IV-a ediții a școlii de vară. Este vorba despre un concert susținut de către renumita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca, „Din Bucovina până în Tomis”, ce va avea loc în data *de 27 august 2019, la ora 18.30, *în curtea bisericii. Evenimentul este organizat la inițiativa IPS Teodosie,Arhiepiscopul Tomisului.
 
Accesul este gratuit.

Sursă foto: Arhiepiscopia Tomisului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii