Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are Cafe del Mar urmaş?! Crema Summer Club - distracţia Nitalexil pe tărâmul retrocedărilor (documente + galerie foto)

ro

01 Nov, 2010 00:00 12186 Marime text
crema.jpgIncendiul de la terasa Cafe del Mar din Mamaia, ridicată pe un teren format dintr-o bucată a SC Cofetărie Pizzărie Mimoza şi RAEDPP şi dintr-o alta a SC Mehmetoglu SRL, a atras atenţia asupra faptului că numai cine trebuie face afaceri în staţiune. Şi, mai ales, cu cine trebuie. Nu trebuie uitat faptul că asociat în SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL este Ozghen Husein, asociatul primarului Radu Mazăre, iar de Mehmetoglu se ocupă Sorina-Gina Horolomei-Moscu, apropiată şi ea a primarului Constanţei.

Pentru a merge mai departe cu seria teraselor de fiţe din Mamaia, cu dedesubturi bine înfipte în viaţa administrativă şi politică a oraşului, am încercat să aflăm istoria Crema Summer Club. Localul a luat naştere în urma unui contract de asociere în participaţiune între societatea lui Andrei Neagu, SC Crema Play Events SRL şi una dintre firmele cu renume din Constanţa: SC Nitalexil SA, business ce poartă "pecetea" Mazăre. Cele două firme s-au asociat în urma contractului semnat pe 1 martie a.c. "în vederea realizării unor activităţi de divertisment - agrement - bar în perioada sezonului estival". Nitalexil, denumită în contract "asociat secund", a pus la bătaie imobilul compus din teren şi construcţie provizorie în suprafaţă de 634 mp, situat în staţiunea Mamaia, zona bar Melody, dobândit în baza contractului de vânzare - cumpărare nr. 1149 din 4 martie 2008. Înţelegerea dintre Crema Play Events şi Nitalexil a fost semnată pe patru ani. Aşa cum se arată în contract, firma lui Andrei Neagu a asigurat în totalitate resursele financiare necesare construirii barului Crema.

"Cuibul" de pe Badea Cârţan

Profitul a fost împărţit astfel: "50% pe lună din profitul ce va fi obţinut în urma exploatării barului Crema pentru asociatul prim (n.r. Crema Play Events) şi 50% pe lună din profitul ce va fi obţinut în urma exploatării barului Crema, dar, în orice împrejurare, nu mai puţin de 30.000 de euro/sezon estival pentru asociatul secund (n.r. Nitalexil)". Şi, uite aşa, s-a născut o afacere de succes: Crema Summer Club. Dar cine este Nitalexil şi cum a pus mâna pe teren tocmai în "buricul" staţiunii Mamaia, lângă barul Melody?! Cunoscut ca investitor imobiliar, SC Nitalexil SRL are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în complexul Sportiv Badea Cârţan, "cuib" al mai multor business-uri care au legături cu primarul Radu Mazăre. Firma îi are ca asociaţi pe Marin Radu şi SC Seaside Estate Company SRL. La rândul său, asociatul Seaside Estate Company, cu sediul tot în Complexul Sportiv Badea Cârţan, adună numai persoane juridice: Rectangle Transport LTD - Liberia, Gypsy Investments LTD - Liberia şi SC Nitalexil SRL. Administrator al afacerii este nimeni altul decât Adrian Mihai Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, PSD-ist şi apropiat al primarului Radu Mazăre. Seaside Estate Company şi Nitalexil deţin împreună SC Principal S.N., afacere administrată de Alexandru Florian Ilie, şeful de cabinet al lui Alexandru Mazăre, fratele primarului şi membru al organizaţiei judeţene de tineret Constanţa a Partidului Social Democrat. În "cuibul" afaceristic din Complexul Badea Cârţan mai găsim societăţi cum ar fi Holland Developement Group, Galatap SRL, Millenium Global Development SA, SC Bulevard SA, Dascol SRL şi Sole SRL. Până nu de mult, acolo a fost şi căminul cunoscutei afaceri Pomacost.

Mazăre + primăria = teren pentru Nitalexilcrema_4.jpg

Revenind la terenul Nitalexil-ului, trebuie să spunem că provine din retrocedări ale administraţiei Mazăre. Pe 15 februarie 2008, prin contractul nr. 833, Nitalexil a cumpărat de la Marian şi Marioara Opincă un teren de 181 mp, înscris în cartea funciară nr. 111700. Soţii Opincă luaseră terenul în baza contractului 4188 din 20 iulie 2007 de la Valentin Manea, care, la rândul său, fusese beneficiarul dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 1924 din 11 mai 2007. Preţul pe care Nitalexil l-a dat familiei Opincă a fost de 135.750 euro, plătibili în patru tranşe pe 10 mai 2008, 10 august 2008, 10 noiembrie 2008 şi 30 aprilie 2009. În aceeaşi zi s-a semnat şi contractul nr. 835 pentru un teren de 100 mp (înscris în CF 111712) şi un altul de 119 mp (CF 111710) pentru care Nitalexil era obligat să plătească 164.250 de euro. Cele două suprafeţe de teren erau obţinute prin contractul nr. 4185 din 20 iulie 2007, de la acelaşi beneficiar de Dispoziţie a lui Mazăre, Valentin Manea. Pe 4 martie 2008, Nitalexil şi Opincă au mai făcut o afacere legată de 85 mp situaţi în Mamaia, zona bar Melody, lot 2, identificat cu numărul cadastral 103885, cumpărat de vânzători, în baza contractului 425 din 29 ianuarie 2008, de la Municipiul Constanţa. Adică de la Primăria condusă de Radu Mazăre. De această dată, Nitalexil a plătit 45.517,50 euro, în şase rate, potrivit contractului. Tot pe 4 martie 2008, prin contractul nr. 1149, Nitalexil, pe de-o parte, şi Marioara şi Marian Opincă, pe de altă parte, au semnat contractul pentru cumpărarea, respectiv vânzarea unui teren în zona bar Melody, de 149 mp, având număr cadastral 103038, cumpărat, ca şi în cazul celui precedent, de la Primăria lui Mazăre. Preţul vânzării: 103.510 euro, în 17 rate. Apoi, printr-o încheiere de rectificare cu nr. 4638/7 aprilie 2008 s-au stabilit 11 rate a câte 6.651,80 euro fiecare. Aşadar, vorbim despre patru contracte, 634 mp şi 449.027,50 euro. Teren obţinut ba din retrocedări, ba direct de la Primărie. Marian şi Marioara Opincă nu sunt tocmai necunoscuţi. În 2007, deţineau un proiect privind construirea unui imobil D+P+4-5E, amplasat pe bulevardul Mamaia, în zona Pescărie. Clădirea de birouri ar fi trebuit să se ridice fix pe scuarul de la Pescărie, unde înainte era o staţie RATC. Evident, staţia de autobuz a fost mutată, dar nici clădirea lui Opincă n-a văzut lumina. Cel puţin pentru moment. Revenind la Crema Summer Club, trebuie menţionat faptul că Andrei Neagu, unicul asociat al Crema Play Events, mai este implicat şi în SC Play Events SRL, împreună cu fratele său, Constantin Teofil Neagu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rita 01 Nov, 2010 13:44 CHIAR NIMENI NU SE SESISEAZA ??? DNA .ADINA FLOREA ?? DNA ??? LASAM TOTI BORFASII SA SFIDEZE UN INTREG POPOR ???? OAMENI BUNI CE FACEM ??? PANA CAND ?