Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Prăjitură Gica (rețetă interbelică)

ro

29 Mar, 2022 08:41 1619 Marime text
Prăjitură, foto GastroArt

Blat: 6 albușe se bat spumă cu o cană de zahăr, după ce e bătută se adaugă 3 linguri făină și o cană de nucă tăiată bucăți, se amestecă toate la un loc și se coace blatul.

Crema: 6 gălbenușe se bat pe abur cu o cană de zahăr și jumătate de margarină (nu se folosește unt) și 3 linguri cacao, după ce s-a îngroșat se pune caldă pe blatul rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Sursa GastroArt
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii