Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a constatat conflict de interese în cazul primarului comunei Fântânele

ro

19 Sep, 2017 09:44 1665 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Fântânele din judeţul Constanţa.

În exercitarea funcției de primar, Gheorghe Popescu, a emis Dispoziția de numire a fiului său în funcția de referent în cadrul primăriei și a semnat Contractul individual de muncă al acestuia.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul  general şi  viceprimarii  municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să  nu încheie un act juridic ori să  nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei care produce un folos material pentru sine pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Am luat legătura cu primarul Gheorghe Popescu pentru a afla un punct de vedere. Acesta ne-a mărturisit că a fost o interpretare greşită, din partea sa, a folosului material şi a afirmat că o să suporte consecinţele. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii