Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:13 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Fântânele a contestat în instanță o decizie a Curții de Conturi. Auditorii financiari hotărâseră amendarea comunei

ro

02 May, 2022 00:00 613 Marime text
  • Cazul are indicativul 3003/118/2022, iar părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion și, respectiv, Primarul Comunei Fântânele, în calitate de reclamanți.
  • Pârâții sunt Curtea de Conturi a României, dar și Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi a Județului Constanța.
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța vineri, 29 aprilie 2022, obiectul dosarului fiind „anulare act administrativ“.
  • „O parte dintre măsurile dispuse de auditorii Curții de Conturi au fost deja implementate din timpul controlului, iar pentru o altă parte am făcut contestație. De asemenea, ne consultăm și cu avocatul comunei legat de măsurile ce vor fi contestate în instanță, iar noi vom aplica legea așa cum se dispune. Dacă vor fi prejudicii de recuperat, le vom recupera, dacă sunt alte măsuri de implementat, le vom implementa, căci trebuie să aplicăm legea“, declarase primarul Adrian Ion Roșu pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară.
 
Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion, dar și Primarul Comunei Fântânele au atacat la Tribunal o decizie a Curții de Conturi!
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța vineri, 29 aprilie 2022, obiectul dosarului fiind „anulare act administrativ“.
 
Cazul are indicativul 3003/118/2022, iar părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Fântânele prin Primar Roșu Ion și, respectiv, Primarul Comunei Fântânele, în calitate de reclamanți, iar de partea cealaltă, a pârâților, se află Curtea de Conturi a României, dar și Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi a Județului Constanța.
 
Cu o ocazie anterioară, primarul Adrian Ion Roșu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„O parte dintre măsurile dispuse de auditorii Curții de Conturi au fost deja implementate din timpul controlului, iar pentru o altă parte am făcut contestație. De asemenea, ne consultăm și cu avocatul comunei legat de măsurile ce vor fi contestate în instanță, iar noi vom aplica legea așa cum se dispune. Dacă vor fi prejudicii de recuperat, le vom recupera, dacă sunt alte măsuri de implementat, le vom implementa, căci trebuie să aplicăm legea“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în urma auditului financiar al Camerei de Conturi la UAT Fântânele, efectuat în anul 2021, auditorii publici externi au aplicat o sancțiune contravențională constând în amendă în valoare de 5.000 de lei către UATC Fântânele, în contextul abaterilor constatate pe parcursul controlului, după cum se arată în raportul oficial al Curții de Conturi.
 
Primarul Adrian Ion Roșu a explicat cu aceeași ocazie, pentru ZIUA de Constanța, că auditul a vizat anul 2020 și perioada dinainte, intervalul verificat nefăcând parte din mandatul său.
 
Acum, Tribunalul Constanța urmează să stabilească dată primei înfățișări în proces.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, la finele procesului, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară, de către părțile care se declară nemulțumite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Audit al Curții de Conturi la UAT Fântânele, în județul Constanța. Ce spune primarul despre constatările controlului
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii