Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații APM Constanța protestează

ro

21 Mar, 2017 10:49 1554 Marime text

Astăzi, 21 martie, salariații APM Constanţa anunță întreruperea programului de lucru, în intervalul orar 10.00 – 13.00. Astfel, îşi manifestă nemulțumirea privind inechitățile salariale din sistemul public.
 
„În prezent, salariile angajaților APM Constanţa sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administrațiile județene a finanțelor publice. Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în present”, transmit aceştia într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
„Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice”, se mai precizează în comunicatul citat.
 
Aceştia afirmă că sunt dispuşi să declanşeze un conflict colectiv de muncă, întrerupând activitatea pe timp nelimitat.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii