Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Altă suplimentare pentru firma lui Chichifoi

ro

25 Jan, 2011 00:00 2266 Marime text
suplimentare_Chichifoi_-_Gheorghe_Chichifoi_08.jpgAşa cum ne-am obişnuit deja, SC BMG Bucovina Construct SRL, societatea agreată de administraţia locală constănţeană şi care a câştigat contractul privind reabilitarea căminului pentru persoane vârstnice - Utilităţi şi corp cantină, contra sumei de 1.551.745,98 lei fără TVA, a mai cerut de la primărie o suplimentare de bani. Ce-i drept, nu mulţi, 132.728,81 de lei fără TVA, aşa cum arată anunţul de atribuire numărul 100475/24.01.2011, dar suficienţi pentru a-şi întări titulatura consacrată de "campioană a suplimentărilor".

Firma deţinută de Gheorghe Chichifoi a primit contractul pentru reabilitarea cantinei Căminului de persoane vârstnice anul trecut în luna iulie, după ce, în urmă cu puţin timp, se ocupase şi de executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a căminului. Pentru contractul câştigat în 2009, societatea a mai avut nevoie de încă două acte adiţionale, primul fiind semnat de municipalitatea constănţeană şi de BMG Bucovina pe 14.10.2009, pentru "lucrări de reparaţii generale" şi "lucrări de instalare de echipamente sanitare", societatea primind o suplimentare a sumei iniţiale cu aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi, mai precis cu 157.190,82 lei, fără TVA. La ultima suplimentare, de pe 24.11.2009, societatea a mai obţinut 129.398,30 lei fără TVA, primiţi pentru "uşi, lucrări de instalaţii electrice şi lucrări de reparaţii generale şi de renovare".
În ceea ce priveşte suplimentarea pentru refacerea cantinei căminului, autorităţile locale au trebuit să mai scoată de unde n-aveau încă 132.728,81 de lei fără TVA, ca suplimentare la contractul de lucrări nr. 91377/07.07.2010. Contactat telefonic, Gheorghe Chichifoi ne-a declarat că nu ştie cu exactitate pentru ce s-a făcut această suplimentare, însă dacă venim la firmă ne va explica exact. În ceea ce priveşte data la care se va preda obiectivul reabilitat, Chichifoi ne-a spus că se va respecta contractul semnat şi va fi predat la termenul specificat.
Precizăm că SC BMG Bucovina Construct SRL este una dintre firmele agreate de administraţia locală şi judeţeană. Patronul societăţii cu obiect de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale este Gheorghe Chichifoi, alături de care mai sunt asociaţi în firmă Rachila Chichifoi, Leonora Borza, Iulian Tacea, Angela Chichifoi şi Veronica Şoldea.
Societatea îşi are sediul în fosta clădire a IPMC (Întreprinderea de Prefabricate şi Materiale de Construcţii). În 2006, BMG Bucovina Construct a sponsorizat, în parteneriat cu Brick şi RAEDPP (Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat), reamenajarea sălii de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv. Magazinul Brick, al cărui nume este legat de primarul Radu Mazăre, este administrat de SC Five Holding SA. Administratorul unic al Five Holding, Gheorghe Oancea, este fost scafandru profesionist. Cum am mai precizat şi în alte ediţii anterioare, scafandreria pare a fi punctul comun al patronului BMG Bucovina Construct, Gheorghe Chichifoi, şi al lui Oancea. Chichifoi, fost scafandru de mare adâncime pe nava Grigore Antipa, a înfiinţat, alături de Mircea Rotaru, Marinel Pavel, Dumitru Andrei, Viorel Vaihel, Lucian Bortan, Fani Căpăţână şi Constantin Fântână, societatea comercială cu profil de intervenţii subacvatice Tethys SRL, care în prezent este în lichidare. Oancea şi Chichifoi sunt, aşadar, vechi cunoştinţe. De precizat că, în 2003, Five Holding era alcătuită din cinci societăţi, printre care şi Tethys Service. Menţionăm că atât una dintre firmele lui Gheorghe Oancea - SC Mobitom -, cât şi cea a camaradului Chichifoi au în palmares contracte de lucrări importante cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii