Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri Constanța Fostul șef OPC, Mihai Perifan, a înregistrat Perryland la OSIM!

ro

02 Jun, 2023 13:49 5353 Marime text

  •  Fostul șef OPC Constanța, Mihai Perifan și-a înregistrat marca Perryland la OSIM
  • Conform Registrului Comerțului, Mihai Perifan apare în firmele Taco Salis SRL, Sultan Gida SRL, Plic Drive Franchising SRL, Perryland Farm SRL, Meraki Estate SRL, Evolution Business SRL, Dolcissima Passione SRL și Dolce Passione SRL.


Mihai Perifan, fost șef al Protecției Consumatorilor Constanța, a înregistrat marca Perryland, la OSIM, unde este asociat alături de Daniel Perifan, cu sediul pe strada Sentinelei nr. 75.

Înregistrarea unei mărci înseamnă că cineva deţine un certificat eliberat de OSIM, EUIPO (OHIM) sau WIPO valabil pe un teritoriu. Nu este obligatorie prezența solicitantului în fața oficiilor, procedurile se fac prin reprezentare. Juridic, marca este un drept de proprietate privată a celui care a înregistrat-o oferind exclusivitatea utilizării. Contabil, marca este un activ care poate fi vândut, închiriat, evaluat sau gajat. Comercial, marca este baza strategiei de vânzări, ea generând reputație și o bază stabilă de clienți. Legea Mărcilor 84/1998 şi legea 11/1991 a Concurenţei Neloiale ofera pârghiile coercitive necesare pentru a interzice terţilor să utilizeze marca fără acordul dumneavoastră. Valoarea de piaţă a unei mărci o reprezintă veniturile pe care respectiva denumire are capacitatea de a le atrage singură, indiferent de compania care o utilizează. De multe ori valoarea mărcii se negociază separat de restul activelor deoarece ea generează în mod independent venituri.
 
Conform Registrului Comerțului, Mihai Perifan apare în firmele Taco Salis SRL, Sultan Gida SRL, Plic Drive Franchising SRL, Perryland Farm SRL, Meraki Estate SRL, Evolution Business SRL, Dolcissima Passione SRL și Dolce Passione SRL.
Despre Perryland Farm
 
Firma este fondată în anul 2021, neavând cifră de afaceri raportată pe anul respectiv, iar pierderea a fost de 1.545 lei. Sediul social este pe bulevardul Tomis nr. 476, Constanța. Totodată, există un punct de lucru la Piatra, județul Constanța, cu contract de închiriere până în anul 2031. Daniel Perifan deține 52,38% și Mihai Perifan restul de 47,62%. Cel din urmă are și calitatea de administrator.

În firmele Taco Salis SRL, Sultan Gida SRL, Plic Drive Franchising SR este asociat alături de Aslan Egevit.

Imobiliare


Amintim că Meraki Estate SRL prin Batu Dumitru a primit răspuns de la Agenția pentru Protecția Mediului cu privire la  două memorii de prezentare ce vizează modificări la două proiecte imobiliare a societății condusă de Mihai Perifan, fost șef al Protecției Consumatorilor Constanța. APM Constanța a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectele de mai jos.
 
Este vorba de următoarele:
  • Modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC 249/08.06.2021 prin extindere și supraetajare imobile existente cu funcțiunea de locuințe colective de vacanță, rezultând un regim de înălțime final corp B1: P+7E, corp B2: P+7E și corp B3:P+8E, conform PUZ aprobat, piscină exterioară, împrejmuire teren, platforme de parcare și supraterane și amenajare peisagistică - zona Mamaia Nord, str. C1, nr. 14
  • Modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC 482/07.10.2021 prin extindere și supraetajare imobil P+4E cu funcțiunea de locuințe colective de vacanță, la regim de înălțime S+P+8E conform PUZ aprobat, piscină exterioară, împrejmuire teren, platforme de parcare și supraterane și amenajare peisagistică - zona Mamaia Nord, str. C1, nr. 10 


Mihai Perifan s-a născut la Constanţa în anul 1977. A absolvit, în anul 1995, Liceul 11, secţia Matematică-Fizică. În perioada 1995-1999, a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea Economie, contabilitate financiară, contabilitate de gestiune şi control financiar din cadrul Universităţii Ovidius, iar între anii 1995-2001 a urmat specializarea Economie, contabilitate, management, marketing din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ. Ulterior, a absolvit două cursuri de masterat: în 2002 - Managementul Proiectelor de Afaceri, iar în 2004 - Drept Administrativ, ambele în cadrul Universităţii Ovidius. Mihai Perifan a mai urmat şi alte cursuri, printre care, în 2004, „Managementul impozitelor şi taxelor locale“, la Institutul Naţional de Administraţie, în 2012, cursul de perfecţionare ca formator la Institutul Interact Training Constanţa, în 2013, cursul intitulat „Probleme actuale ale securităţii naţionale“, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, iar în 2014, a urmat cursul de „Politică Externă şi Diplomaţie“, la Institutul Diplomatic Român.

 Condamnarea 


Reamintim că Mihai Perifan a fost condamnat în luna octombrie 2015 la 1,6 ani de închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai fost condamnat şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a primit un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
În ianuarie 2017, Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, a fost eliberat condiţionat.
 

În perioada decembrie 2001 - februarie 2006, Mihai Perifan a ocupat postul de inspector principal, şef serviciu în cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa. În intervalul martie 2006 şi februarie 2010, a fost inspector asistent la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa. De asemenea, a mai ocupat funcţia de comisar principal la Garda Financiară - Secţia Constanţa, în perioada martie 2010 - octombrie 2013. Din ianuarie 2014 până în mai 2014, a fost inspector principal la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti - Sector 3.
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și


 
Afaceri Constanța Jidvei, mărci noi înregistrate la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii