Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri Constanța Cele mai noi mărci înregistrate la Constanța!

ro

03 Jun, 2023 00:00 1908 Marime text
  • 15 firme sau persoane fizice au înregistrat mărci la OSIM, de dată recentă
  • Printre ei amintim Agroserv Trading SRL, cu marca Cuvee Dimitri sau Esushi Team SRL, cu marca Enjoy Sushi, și alții
 
Înregistrarea unei mărci înseamnă că cineva deţine un certificat eliberat de OSIM, EUIPO (OHIM) sau WIPO valabil pe un teritoriu. Nu este obligatorie prezența solicitantului în fața oficiilor, procedurile se fac prin reprezentare. Juridic, marca este un drept de proprietate privată a celui care a înregistrat-o oferind exclusivitatea utilizării. Contabil, marca este un activ care poate fi vândut, închiriat, evaluat sau gajat. Comercial, marca este baza strategiei de vânzări, ea generând reputație și o bază stabilă de clienți.
 
Legea Mărcilor 84/1998 şi legea 11/1991 a Concurenţei Neloiale ofera pârghiile coercitive necesare pentru a interzice terţilor să utilizeze marca fără acordul dumneavoastră. Valoarea de piaţă a unei mărci o reprezintă veniturile pe care respectiva denumire are capacitatea de a le atrage singură, indiferent de compania care o utilizează. De multe ori valoarea mărcii se negociază separat de restul activelor deoarece ea generează în mod independent venituri.
 
Astfel, cotidianul ZIUA de Constanța prezintă cele mai recente înregistrări la OSIM ale unor oameni de afaceri sau firme din Constanța, care vor să își protejeze, pe de-o parte investițiile, dar și să își crească valoarea activelor. Redăm mai jos lista acestora, conform datelor publice.
 

Marca Cuvee Dimitri – vin de Murflatlar

 
Marca Cuvee Dimitri a fost înregistrată recent la OSIM de către Agroserv Trading SRL, care este o companie cu sediul social în Constanța, bd Mamaia nr.227.
 
Produse și/sau servicii grupate pe clase care sunt înregistrate sub marca „Cuvee Dimitri” sunt: băuturi alcoolice, cu excepția berii, preparate alcoolice pentru fabricarea băuturilor, vinuri.
 
Agroserv Trading este fondată în anul 2008 și pentru anul 2022 a raportat 9,6 milioane lei cifră de faceri și un profit de 5,5 milioane lei, la cei 15 salariați înregistrați. Firma are un punct de lucru la Murfatlar, prin contract de închiriere valabil până în anul 2036. Asociați în firmă sunt Dumitru și Stelian Caraman, fiecare cu 50% din capitalul social, cei doi având și calitatea de administratori ai companiei.
 
Caraman Dumitru mai apare ca asociat și administrator în firmele Niva Prodcom SRL, Cara Company Group SRL, cât și ca asociat în SDM Logisitc Plus SRL și DCR Exclusiv SRL.
 
Stelian Caraman apare ca asociat și administrator în Atlas Cargo SRL, SDM Logistic Plus SRL, cât și administrator la DCR Exclusiv SRL.  A mai fost și în firmele care sunt în prezent radiate – Agroserv Grain Total SRL, Niva Cargo SRL și Nova Comert SRL.
 
 

Mihaela Liliana Neculai a luat SOLLUXE

 
Beauty Shop Discount SRL, firmă înființată în anul 2008, cu sediul la domiciliul asociatului unic, Mihaela Liliana Neculai, care se ocupă de comerț cu amănuntul case de comenzi, internet a obținut marca SOLLUXE, cu clasificare Viena: 27.05.01; 27.05.17; 26.04.01; 26.04.08; 29.01.13. Sediul firmei este în Hârșova, pe strada Vadului nr. 38A. Culorile revendicate sunt: albastru, galben, negru.
 

E-OPTIMA revendicată de o firmă din Constanța

 
Firma Cmag Online Shop SRL, înființată în anul 2019, controlată de asociatul și administratorul Eduard-Cristian Karcher a înregistrat la OSIM marca E-OPTIMA. Pe acționar îl regăsim și în firmele Aldequa SRL, fondată în 2013, în CMG Online Shop SRL, firmă din 2019, în Edistar Smart Home SRL, firmă din 2021, cu sediul pe bulevardul Ferdinand nr. 49, în Fast Clean Karpe SRL, firmă înființată în 2019, în Gricos Graphic SRL, fondată în 2012, Insider SRL, fondată în 2004. Pentru anul 2021, firma a raportat 74.936 lei profit, la o cifră de afaceri de 709.975 lei.
 
 

Esushi Team SRL

 
Marca Enjoy Sushi a fost înregistrată la OSIM recent, de către compania Esushi Team SRL, înființată în anul 2022, cu sediul social la CCINA, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Pentru anul 2022, conform listafirme.ro, firmaa raportat o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane lei și un profit de 336.706 lei.
 
Unul dintre reprezentanții companiei, conform Registrului Comerțului, este Alexandru Comerzan, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul 7. Unul dintre restaurantele Enjoy Sushi se află chiar în City Park Mall Constanța, el ocupându-se de rețetele de sushi. Un al doilea reprezentant al companiei este Radu Bejenari, un tânăr din Chișinău, care deține mai multe restaurante în România, cu specific japonez.
 

Dentis Vision

 
Marca înregistrată Dentis Vision a fost înregistrată de Elysium X-rays SRL, firmă cu activitate de sănătate umană, cu sediul în Movila Verde, controlată de Cristian Gheorghiță. Adresa sediului social este în municipiul Constanța, pe strada Biruinței nr. 132A. Marca acoperă domeniul de „Produse și/sau servicii grupate pe clase: Servicii prestate de tehnicieni de radiologie”.
 

Terasa Țărănească

 
Ionuț Nacee a înregistrat la OSIM marca Terasa Țărănească. El apare, în prezent, asociat în Simpione SRL, firmă din 2011, cât și administrator la Ianachis SRL, firmă din 1993, cu sediul pe strada Ștefan cel Mare nr. 19. În această firmă a fost și asociat dar până la începutul anului 2023, în ianuarie, unde asociat a rămas Zoița Nacee. Numele său mai figura ca asociat și administrator în firma radiate Maxicon Trade SRL. Nacee deține terasa din zona Cazino, Mamaia cu același nume precum marca înregistrată, care se ocupă de furnizare de alimente și băuturi.
 

Educație financiară!

 
O altă marcă interesantă a fost înregistrată de către Cabinet Individual de Consultanță în PI Iorgulescu Mariana, care a înregistrat marca „Maratonul de Educație Financiară”. Adresa apare într-un apartament de pe strada Făgetului nr. 144 din Constanța.
 
Totodată, Barbu Vlăduț Valentin a înregistrat, prin firma Jetclean-Salva SRL, înființată în anul 2018, marca Salva Caffe. Firma are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 105, într-un apartament și se ocupă de întreținere și reparare autovehicule.
 
Marina Elisabeta Niță a înregistrat marca Cârnați cu cartofi MARINA, la adres adin localitatea Costinești, pe strada Aurel Vlaicu nr. 17.
 

Marcă înregistrată de către un fost reprezentant al Autorității Electorale Permanente

 
Marius George Cojocaru, care ani la rând a fost și purtător de cuvânt al Biroului Electoral Județean Cosntanța, și-a înregistrat la OSM marca înregistrată Hercinia. El a mai fost asociat în firma radiate Clean All Serv SRL alături de Mosnianu Cristian. Cei doi au radiat-o în anul 2020. Cristian Mosnianu apare cu ultima funcție – șef resurse umane la RAJDP, conform declarației de avere depusă în 2021, el fiind, totodată și conferențiar profesor universitar la Universitatea Ovidius Constanța. 
 
Revenind la marca înregistrată, aceasta s-a făcut pe firma Hercinia Brewery SRL, firmă fondată în anul 2022, care se ocupă cu fabricarea berii și are sediul social în Poarta Albă, pe intrarea Platului nr. 1.
 
În firmă sunt asociați Marius George Cojocaru (care are și calitate de administrator), cât și Nichita Mircea Cristian, din București. Marius George Cojocaru mai apare, alături de Dorin Popescu, la Casa Mării Negre. În anul 2018, prin ordinul de prefect nr. 126 din 7 martie 2018, emis de către fostul prefect Dan Jeacă, Marius George Cojocaru a fost numit pentru constituirea unui grup de lucru tehnic de pe lângă Comisia Județeană Constanța, pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019, el fiind pe poziția 12, consilier parlamentar, reprezentant AEP.
 
 

MOJO, Sea Container Services și R Mathematics Plus

 
Marca MOJO a fost înregistrată de către firma Mojo Yachting Club SRL, care are sediul în Lumina, județul Constanța, pe strada Mihail Sadoveanu nr. 12. Firma este fondată în anul 2014, iar pentru anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane lei, cu un profit de 411.732 lei. În anul 2021, firma a mutat sediul social din București, Sector 5 în Limanu.
 
R Mathematics Plus SRL a înregistrat marca cu același nume, cu sediul pe strada Pandurului nr. 91A, din Constanța. Mariana Trofin este reprezentantul companiei, care este fondată în anul 2022.
 
Sea Container Services SRL a înregistrat mărcile Sea Container Group, The Art of Logistics la OSIM, cu sediul în incinta port Lot B1, C1, C2, C3, județul Constanța. Societatea Sea Container Services SRL funcționează în regim de casă de expediții și are sediul în incinta Portului Constanța, lot B1, Hala de producție C1, Clădirea Administrativă C2, Platforma betonată C3, sediu proprietatea firmei prin contract de vânzare cumpărare 1669/24.08.1997. Anul 2022 pentru societatea Sea Container Services SRL a adus o creștere de aproximativ 30% și respectiv 40% a cifrei de afaceri și a profitului. În anul 2021 societatea declara cifră de afceri de 36.255.579 lei, adică aproximativ 7,3 milioane euro și profit de 3.305427 lei, adică 661.085 euro. Asociați sunt societatea Stone Group SRL reprezentată de Bogatu Codruța Dana și Teșeleanu Dumitru 50%, și  Pilcă Lenuța și Făinărea Marius, câte 25 %, și este administrată de seniorul Ion Dumitru.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Companie nouă și afaceri cu Georgia! Sea Container Services SRL cifră de afaceri record peste 20 milioane euro

Mihai Perifan, fost șef al Protecției Consumatorilor Constanța, undă verde de la Mediu pentru modificarea unor proiecte

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii