Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:38 10 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru protejarea fondului piscicol, desfășurată în Delta Dunării și Marea Neagră (galerie foto + video)

ro

09 Nov, 2019 12:03 1128 Marime text


În perioada 5 – 8 noiembrie 2019, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul de Poliţie „Delta Dunării” și cei ai I.P.J. Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol.
 
Polițiștii, sprijiniți de inspectori piscicoli din cadrul A.N.P.A. — Serviciul Teritorial Tulcea, au acționat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (judeţele Tulcea și Constanţa) și la Marea Neagră. 
 
În urma activităților desfășurate, au fost constatate 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind  pescuitul şi acvacultura și au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, la aceeași legislație, în valoare totală de 4.800 de lei. 
 
De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire și carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de pește, precum și 41,4 kilograme de icre.  
 
Exemplu:
 
La data de 5 noiembrie 2019, polițiștii au verificat o societate comercială din Sulina, județul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificările efectuate au rezultat indicii că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispozițiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
 
Având în vedere aspecte constatate, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislației privind pescuitul şi acvacultura.

Sursă foto/video: Poliția Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii