Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:38 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abia acum. Numirea Danielei Şerban ca director economic al CN APM Constanţa a fost publicată în Monitorul Oficial. Averea şi interesele (document)

ro

02 Mar, 2019 00:00 2414 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia Adunării Generale a Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa din data de 6.12.2019. În conformitate cu prevederile art. 10 alin. 2 şi 21 din Hotărârea Guvernului nr. 517/1998 privind înfiinţarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Consiliul de Administraţie al CN APM SA Constanţa, în prezenţa administratorilor Elena Petraşcu, Gabriela Murgeanu, Mirela Florenţa Matichescu, Nicolae Dan Tivilichi, Mircea Burlacu, Ghiorghe Bătrîncă - ce I-a mandatat pe Mircea Burlacu - şi Daniel-Adrian Naftali, a aprobat o decizie importantă.
 
Astfel, membrii Consiliului de Administraţie au analizat propunerea Comitetului de Nominalizare-Remunerare cu privire la finalizarea procedurii de selecţie a directorului economic al CN APM SA şi au aprobat, cu majoritate de şase voturi „pentru“ şi un vot împotrivă, numirea ca director economic al CN APM SA Constanţa a Danielei Şerban. Membrii prezenţi au aprobat, cu majoritate de şase voturi „pentru“ şi un vot „împotrivă“, forma contractului de mandat al directorului economic ce urmează a fi semnat cu Daniela Şerban. Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie, respectiv Petraşcu Elena, a fost mandatată să semneze contractul de mandat, în calitate de mandant.
 

Cine este Daniela Şerban?

 
În urmă cu 7 ani, a plecat de la cabinetul parlamentarului Nicolae Moga pentru a-şi începe lunga activitate la CN APM. Conform primei sale declaraţii de avere, depusă la data de 18 iulie 2012, a avut venituri de la SC Fleximob Tradins SRL - 23.997 lei, de la Senatul României, mai precis de la cabinetul senatorului Nicolae Moga, 18.918 lei, de la SC RAJA SA - 4.111 lei şi de la SC Poli-Invest SRL - 2.941 lei. De la SC Poli-Invest SRL avea şi dividende în valoare de 25.015,21 lei. În declaraţia de interese a punctat că era acţionar în trei firme: SC Mobila Gin-Gin SRL, cu 15 acţiuni, SC Poli-Invest SRL, cu 15 acţiuni, şi SC Mobila Design SRL, cu 10 acţiuni.
 
Totuşi, cea mai recentă declaraţie de avere a fost completată la data de 4.06.2018, din calitatea de director la Direcţia Economică din cadrul CN APM. Daniela Şerban deţine un teren intravilan în Mamaia Sat, din 2004, în suprafaţă de 800 mp, unde are şi o casă de locuit în suprafaţă de 154,43 mp. În 2010, şi-a deschis la Raiffeisen Bank un cont curent, unde a declarat că avea un sold de 56.056 de lei în momentul completării. Nu are datorii la nicio instituţie financiară.
 
În ceea ce priveşte veniturile, de la CN APM a încasat un salariu de 185.071 de lei, iar de la SC Fleximob Trading SRL a primit 6.840 de lei. Ca dividende, a obţinut 6.250 de lei de la SC Poli-Invest SRL. De la SC RAJA SA a încasat o indemnizaţie de 41.998 de lei. Conform declaraţiei de interese, este acţionar la SC Mobila - Gin Gin SRL, cu 15 părţi sociale, la SC Poli-Invest SRL, cu 15 părţi sociale, şi la SC Dacos Company SRL, unde are 20 de părţi sociale. La SC RAJA Constanţa a declarat că are calitatea de administrator, de unde a primit indemnizaţia menţionată mai sus.
 
Daniela Şerban, director economic în cadrul CN APM Constanţa, a fost delegată să preia atribuţiile de la Dan Nicolae Tivilichi, după decizia definitivă a Curţii de Apel Constanţa în dosarul prin care a fost anulată procedura de selecţie a directorului companiei.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza declaraţiile de avere și de interese ale Danielei Şerban.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii