Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A murit pacienta incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București

ro

29 Dec, 2019 20:43 9337 Marime text
Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la spitalul Floreasca, a murit duminică seara, transmite digi24.ro.
 
Femeia suferea de cancer pancreatic. În urma incidentului din 22 decembrie, femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

La o săptămână după eroarea medicală de la spitalul din Capitală, autoritățile încearcă să stabilească exact vinovații. Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei, relatează sursa mai sus citată.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a precizat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație. Potrivit Digi24, biocidul ar fi fost un dezinfectant pentru mâini, folosit pentru că pacienta era alergică la iod.

„Acest accident combustional intrachirurghical e rezultatul combinației dintre un biocid care s-a folosit la aseptizarea tegumentului pacientului cu concentrație ridicată de alcool, câmpurile chirurgicale textile și folosirea unui electro-bisturiu. Este foarte probabil ca, din intersecția acestor trei elemente să se fi produs incendiul. Este un biocid care s-a folosit la aseptizarea câmpului operator, tegumentelor pacientului. Acel biocid are autorizație să fie folosit în acest sens. Problema este că electro-bisturiul are în specificația tehnică interdicția de a fi folosit în combinație cu acest biocid”, a spus acesta.

Echipa medicală trebuie să cunoască aceste specificații. De asemenea, probabil ar fi trebuit folosit al tip de dezinfectant, spune secretarul de stat, potrivit sursei citate.

Aceste accidente nu sunt unice în țară și în străinătate, însă sunt rare, a menționat el.

UPDATE: „Da, a decedat în ATI din Secția de Mari Arși. Era sub control medical, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, cu o boală incurabilă, cu un efort chirurgical făcut la cerere, și evenimentul neplăcut și nedorit de nimeni la care s-a supra-adăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depășească tot efortul medical care s-a făcut”, a spus chirurgul Mircea Beuran în presa televizată.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Poliția Capitalei Verificări în cazul pacientei incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii