Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:45 08 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua ediție a Conferinței internaționale MARBLUE 2024, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

22 Oct, 2024 13:04 519 Marime text
Universitatea Ovidius ConstanțaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar), Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” (INCDM) și ONG-ul Mare Nostrum, organizează cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale MARBLUE 2024: „Creștere Albastră: Provocări și Oportunități pentru Marea Neagră”, care va avea loc în perioada 23 – 25 octombrie 2024. Evenimentul beneficiază de sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
         
Potrivit Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, deschiderea conferinței va avea loc miercuri, 23 octombrie 2024, începând cu ora 9.30, în Amfiteatrul A3, din campusul universitar, Corp B, (Aleea Universității, nr.1).
         
Scopul evenimentului este acela de a contribui la protecția Mării Negre, prin sprijinirea dezvoltării durabile într-un mod multidisciplinar și de a le oferi oamenilor de știință și companiilor implicate în activități de cercetare – dezvoltare un cadru adecvat pentru discuții fructuoase, inclusiv aspecte legate de cercetarea fundamentală și de inovațiile tehnologice.
         

„La ediția din acest an, și-au confirmat prezența 157 de participanți din Belgia, Bulgaria, Grecia, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Spania, România, Turcia și Ucraina. Participanții vor prezenta rezultatele unor proiecte naționale și internaționale, desfășurate în parteneriat cu H2020 DOORS (Developing Optimal and Optimal Research Support for the Black Sea)”, precizează conf. univ. dr. Daciana Sava, membru în comitetul de organizare din partea UOC.

         
Conform programului, lucrările conferinței vor fi prezentate în cadrul a șase secțiuni, care acoperă o gamă variată de domenii de cercetare: I – Observând Marea Neagră; II – Biodiversitate, Ecologie și Conservarea Ecosistemelor Marine; III - Utilizarea durabilă a resurselor marine; IV - Oceanografie, Geologie marină și GeoEcologie; V - Amenajarea spațiului maritim (MSP) și managementul zonelor costiere; VI - Educație cu privire la importanța oceanelor.
         
De asemenea, manifestarea include o sesiune specială, dedicată armonizării metodologiilor de cercetare în domeniul Mării Negre.
         
Conferința internațională MARBLUE 2024 marchează Ziua Internațională a Mării Negre, celebrată în fiecare an în ziua de 31 octombrie, dată la care, în 1996, a fost semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră de către cele șase state riverane: Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Citește și: 

Universitatea Ovidius din Constanța investește într-un sistem antiplagiat (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii