Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT investigheaza asasinarea a patru persoane, ingropate de vii sau aruncate in apa

ro

16 Jan, 2010 16:56 2312 Marime text

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anchetează modul în care patru persoane au fost ucise prin cruzimi. Potrivit Mediafax, acestea au fost obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Ialomiţa, cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI şi DGIPI şi împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Constanţa şi Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat de anvergură, constituit din peste zece persoane, având o structură ermetică, cu membri extrem de violenţi, specializat în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive", informează DIICOT. Gruparea acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti. "Modul conspirat de acţiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea acestuia. Membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale, care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate", spune sursa citată.
Până în prezent au fost identificate patru victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008. Potrivit DIICOT, victimele, după ce erau obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, erau îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre - Marea Neagră.
Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, satul Măgura, judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton.
În 11 ianuarie 2010 a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Cea de a patra victimă a fost ucisă în luna septembrie 2006, fiind aruncată de pe podul Cernavodă în Dunăre.
Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro. "Informaţiile deţinute până la această dată conturează posibilitatea ca şi alţi membri ai reţelei să fi fost eliminaţi astfel, fiindu-le suprimată viaţa prin aceleaşi metode", mai susţine DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • oana 16 Jan, 2010 21:51 alegerile din 2012,v-a scoate invingator pe cel ce v-a propune aplicarea pedepsei capitale.Credeti ca exista o pedeapsa corecta pt.acesti criminali ordinari?