Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Nădrag despre ENEL - „Mă rog să le funcţioneze birocraţia prost. Dacă le merge bine, câinii ne mănâncă"

ro

20 Jan, 2012 00:00 2104 Marime text
Harsova_eoliana.jpgEoliana montată de autoritatea locală în curtea unităţii spitaliceşti „este ţinută ca un mort". Edilul speră să rezolve problema în două săptămâni

Şeful autorităţii locale din Hârşova, Tudor Nădrag, speră că va reuşi anul acesta punerea în funcţiune a eolienei montate în urmă cu şase luni în curtea unităţii spitaliceşti. „Dacă birocraţia ENEL-ului va funcţiona prost, sperăm ca în două săptămâni să rezolvăm cu racordarea eolienei. Dacă birocraţia va funcţiona bine, mai aşteptăm încă şase luni să se facă legătura cu transformatorul aflat la 50 de metri distanţă de eoliană", a punctat primarul oraşului Hârşova. Tudor Nădrag a adăugat că în loc să fie benefică, eoliana este ţinută ca un mort în curtea unităţii spitaliceşti. „Mă rog să le funcţioneze birocraţia prost. Dacă le merge bine birocraţia, câinii ne mănâncă ", a afirmat edilul.

Noi blocuri ANL în oraş. Se aşteaptă sursa finanţării

În localitatea Hârşova vor fi construite anul acesta patru blocuri ANL cu un total de 64 de apartamente. Investiţia se ridică la aproximativ 2 milioane de lei, a precizat primarul oraşului, Tudor Nădrag. Proiectul are toate avizele necesare, rămâne de văzut de unde va veni finanţarea. „Se va merge şi pe finanţare privată, aşa că rămâne de văzut de unde vin sumele necesare derulării proiectului", a menţionat primarul. În perioada următoare, şeful autorităţii locale susţine că va da în folosinţă un bloc social cu 48 de apartamente. Un bloc P+4 cu 60 de apartamente va intra şi el în reabilitare, fiind o clădire cu risc seismic. Când vor începe lucrările nu se ştie încă. Motivul? „Licitaţia am demarat-o la finele anului trecut. Momentan ne aflăm la faza contestaţiilor, aşa cum se poartă la noi. Mai întâi trebuie să lămurim contestaţiile şi apoi vom putea să începem reabilitarea blocului", a subliniat primarul Tudor Nădrag. Programul Casa Verde este şi el prezent anul acesta la Hârşova. Prin intermediul programului sunt reabilitate termic spitalul, căminul şi creşa din oraş.

Big Brother cu ochii pe hârşoveni

În cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în cadrul axei prioritare 1 a POR, prin Planul integrat de dezvoltare urbană se vor monta anul acesta în oraş 200 de camere de supraveghere video şi panouri de informare în oraş. Valoarea investiţiei se ridică la 1,2 milioane de euro. „Monitorizarea video va contribui la scăderea infracţionalităţii", a apreciat primarul.

Asfaltarea de străzi, aşteptată ca pe Dumnezeu

Şeful localităţii a precizat că aşteaptă cu sufletul la gură demararea unui alt proiect în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Este vorba de construcţia a 25,2 km de covor asfaltic. „Licitaţia s-a organizat de curând, la pachet cu cei de la Tulcea. Sperăm ca în primăvară să înceapă lucrările pe care le aşteptăm ca pe Dumnezeu", a menţionat Tudor Nădrag. Mai urmează ca în localitate să fie realizaţi şi opt km de infrastructură în zonele agricole Vadu Oii şi Apele Termale prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Potrivit primarului Tudor Nădrag, proiectul depus de autoritatea locală în cadrul PNDR a primit punctaj maxim. Cât de curând, în localitate va avea loc şi recepţia unei investiţii la care edilul ţine foarte mult. Este vorba de împădurirea a 200 de hectare. Banii de împăduriri, 5.000.000 de lei, au fost alocaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu. „Cele 200 de hectare vor intra în proprietatea Consiliului Local. Ele reprezintă o avere şi o moştenire pe care o vom lăsa urmaşilor noştri", a afirmat primarul oraşului Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii