Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria 23 August a luat credit pentru cofinanţarea a două proiecte europene

ro

25 Nov, 2011 01:00 3325 Marime text
23_August_Mugur_Mitrana.jpgÎn urmă cu câteva zile, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a fost publicat anunţul de atribuire dat de Primăria 23 August, potrivit căruia a fost acordată licitaţia care făcea referire la achiziţia de servicii pentru acordarea unei linii de credit în sistem revolving, în valoare de 3.350.000 de lei, bani necesari pentru cofinanţarea a două proiecte de interes local, finanţate din fonduri structurale europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

Banii sunt necesari pentru cele două proiecte finanţate din fonduri structurale europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, „Reabilitare şi extindere şcoala cu Clasele I-VIII, localitatea Dulceşti" şi „Reabilitare şi extindere şcoală cu clasele I-VIII, localitatea Moşneni". Contractul a fost încheiat pe 20 octombrie, iar oferta desemnată câştigătoare a fost cea a CEC Bank SA. Cealaltă bancă ce a dorit să facă această tranzacţie cu Primăria 23 August a fost EximBank. Valoarea totală a contractului a fost de 1.052.317 lei fără TVA.

23_August_Primaria.jpgPrimarul comunei 23 August, Mugurel Mitrana, spune că a fost nevoit să apeleze la acest tip de împrumut pentru că nu s-a reuşit obţinerea de fonduri necesare cofinanţării celor două proiecte din nicio altă sursă.

Mai exact, împrumutul luat pentru a se concretiza cele două proiecte europene reprezintă 8% din proiect, plus cheltuielile pentru lucrările neeligibile, adică toate dotările necesare pentru cele două şcoli. În cele două şcoli din Dulceşti şi Moşneni învaţă 370 de elevi. „Am primit în primă fază şase miliarde de lei vechi prefinanţare, pe care i-am dat către POR pentru returnare a banilor", mai spune primarul. Ambele lucrări se doresc a fi finalizate până cel târziu în luna februarie a anului viitor.

Licitaţia pentru reabilitarea şi extinderea şcolii din Dulceşti a fost câştigată de Alex Building SRL şi, potrivit contractului nr. 3573/7.06.2011, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 3.165.620,51 lei fără TVA. Contractul privind lucrările la şcoala din Moşneni sunt realizate tot de cei de la Alex Building SRL şi, potrivit contractului nr. 4392 parafat pe 8 iulie a.c., valoarea proiectului se ridică la 2.880.765,35 lei fără TVA. Lucrările de extindere a Şcolii Moşneni includ construirea unui laborator de fizică-chimie, a unei cancelarii, a unui hol, a două magazii, a cinci grupuri sanitare pentru elevi, pentru elevii cu dizabilităţi locomotorii şi pentru cadre didactice, precum şi a două accese, dintre care unul principal, prevăzut cu o rampă pentru persoane cu dizabilităţi. Proiectul mai include dotarea completă a laboratorului de fizică-chimie, a cancelariei, cât şi dotarea cu echipamente IT. Cea de-a doua direcţie de acţiune, reabilitarea clădirii vechi, va include demolarea aripei de vest, a zidurilor exterioare şi interioare pe partea superioară (pentru realizarea centurilor de beton armat). Se vor monta ferestre şi uşi cu tâmplării PVC şi geam termopan, tavane false casetate şi iluminate artificial, se vor reface pardoseala şi toate finisajele necesare şi se va realiza încălzirea suprafeţelor prin convectoare electrice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii