Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia. Fiul primarului din 23 August a contestat controlul judiciar. Răspunsul instanței (MINUTA)

ro

18 Dec, 2023 09:58 1223 Marime text
  • Ștefan Mitrana, fiul lui Mugurel Mitrana, primarul comunei 23 August, contestă măsura controlului judiciar dispusă de procurori.
  • Ștefan Mitrana ar fi vizat de Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia, instrumentat de procurorii DNA Suceava.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Ștefan Mitrana, fiul lui Mugurel Mitrana, primarul comunei 23 August, a contestat măsura controlului judiciar dispusă de procurori.
 
Dosarul ce vizează o plângere formulată de către Ștefan Mitrana și Ramona Andreea Mitrana împotriva prelungirii măsurii controlului judiciar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, dosarul având indicativul 8202/118/2023.
 
După deliberări, judecătorii au decis să respingă contestațiile formulate împotriva măsurii controlului judiciar.
 
Iată minuta deciziei judecătorilor:
 
„În baza art. C.proc.pen. rap.la art. 215 ind.1 C.proc.pen., Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpata Mitrana Ramona Andreea, împotriva Ordonanţei nr. 21/ P/2021 din data de 29.11.2023 pronunţată de D.N.A.-ST Suceava, prin care a fost dispusa prelungirea măsurii controlului judiciar, pentru inculpată, pe o durată de 60 de zile.
 
Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpatul Mitrana Ştefan, împotriva Ordonanţei nr. 21/ P/2021 din data de 29.11.2023 pronunţată de D.N.A.-ST Suceava, prin care a fost dispusa prelungirea măsurii controlului judiciar, pentru inculpat, pe o durată de 60 de zile. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. ; Obligă pe inculpaţi la plata a câte 300 de lei, fiecare, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu“
 
Amintim, potrivit declarațiilor anterioare ale primarului Mugurel Mitrana, Ștefan Mitrana, fiul său, ar fi vizat de Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia, instrumentat de procurorii DNA Suceava.
 
„Da, este adevărat că fiul meu este în dosar, dar nu este adevărat că ar fi încheiat vreun acord de recunoaștere cu DNA“, declarase, pentru ZIUA de Constanța, primarul Mugurel Mitrana în luna februarie 2023.
 
Primarul a mai spus, cu aceeași ocazie, că procurorii consideră că fiul său ar fi dat bani pentru a primi un certificat fals de vaccinare.
 
„Mă bucur că nu au făcut copiii mei vaccinul, îmi pare rău că l-am făcut eu! Îi felicit pe toți cei care nu au făcut vaccinul“, a mai spus primarul atunci.
 
Amintim, conform DNA, „cauza (nr., denumită generic Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia) are ca obiect investigarea modalității în care peste 100 de persoane majoritatea din județele Suceava și Constanța ar fi obținut certificatul digital european Covid fără să se fi vaccinat“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu: Vicepreședinții Curții de Apel Constanța vor să avanseze la Înalta Curte de Casație și Justiție
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii