Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:58 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Universitatea Ovidius

ro

18 Apr, 2014 15:42 814 Marime text
Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, a fost joi, 17 aprilie 2014, gazda seminarului organizat de SSIF ESTINVEST SA, tema acestuia fiind „Bursa – un mecanism simplu şi accesibil pentru investiţii”.
Evenimentul face parte din seria de seminarii educaţionle cu tematică bursieră susţinute în cadrul proiectului educaţional BVB Invest Quest (BVB IQ), derulat de Bursa de Valori Bucureşti în colaborare cu 4 societăţi de servicii de investiţii financiare sub patronajul onorific al Autorităţii de Supraveghere Financiară.
BVB IQ are la baza o platformă educaţională ce cuprinde 20 de seminarii realizate în ţară şi o competiţie virtuală de tranzacţionare online.
„Numărul mare al studenţilor care au răspuns invitaţiei noastre la acest seminar interactiv (peste 120 de persoane) ne-a convins ca mulţi dintre cursanţii Facultăţii de Ştiinţe Economice sunt interesaţi de bursă, de investiţiile pe piaţa de capital şi tranzacţionarea acţiunilor companiilor româneşti, participanţii având şansa ca alături de brokeri şi reprezentanţi ai BVB să acumuleze informaţii economice utile şi să-şi crească nivelul de cultură financiară. Am fost plăcut surprinşi să constatăm că sub îndrumarea unor profesori entuziaşti studenţii au devenit pasionaţi de domeniul bursier, astfel încât am stabilit împreună cu lector univ. dr. Angela Micu şi cu aprobarea dnelor Decan şi Prodecan ale Facultăţii de Ştiinţe Economice ca acest seminar să fie urmat de o colaborare cu societatea nostră, având în plan organizarea periodică a unor seminarii cu grupe de studenţi, pe teme specifice. Aşteptăm studenţii din Constanţa să-şi testeze în perioada următoare inteligenţa investiţională într-un concurs de tranzacţionare cu premii atractive şi le urăm mult succes!“, a declarat Marcel Murgoci, Director Operaţiuni ESTINVEST.
Participanţii la concursul de tranzacţionare virtuală BVB IQ vor avea la dispoziţie o sumă virtuală de 30.000 lei pe care o vor putea investi în acţiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB. Competiţia educaţională de tranzacţionare online se va desfăşura în condiţii de tranzacţionare ce vor replica condiţiile din piaţa reală şi este dedicată persoanelor peste 18 ani, interesate de funcţionarea pieţei de capital şi de realizarea unei investiţii în baza unei bune întelegeri şi a informării prealabile. Premiile pentru câştigători sunt: o săptămână în doi pe o insulă din Mediterana, un laptop, smartphone-uri şi premiul special Artmark. Înscrierile la concurs şi mai multe informaţii despre proiectul BVB Invest Quest sunt pe site-ul oficial: iq.bvb.ro
Biroul de promovare şi relaţii publice,
18 aprilie 2014
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii